Tko su bolji vozači, muškarci ili žene, pitanje je na kojem se vječno lome koplja. Najnovije britansko istraživanje dokazalo je da su žene ipak bolje za volanom, ali da budu priznate kao bolji vozači sprečava ih njihova - skromnost

Naime, vrlo su rijetke žene koje se hvale svojim vozačkim sposobnostima , dok se jači spol voli time hvalisati pa se tako uvriježilo mišljenje da su muškarci bolji vozači od žena.

No, mi imamo pet dokaza zašto su žene bolji vozači od muškaraca.

Žene puno manje riskiraju za vožnje. Prije će stati na žutom svjetlu na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti

1. Žene su pažljivije, više paze na sigurnost i voze sporije od muškaraca. Statistike pokazuju da muškarci češće izazivaju prometne nesreće te prednjače i u prometnim prekršajima.

2. Žene su smirenije za volanom od muškaraca koji lakše gube živce. Žena će koristiti trubu samo kada je to zaista neophodno i opravdano, dok će muškarac zatrubiti i automobilu ispred sebe koji nije krenuo istog časa kad se na semaforu upalilo zeleno svjetlo.

3. Ženama vožnja nije aktivnost u kojoj se dokazuju dok je muškarcima i vožnja pa čak i izbor automobila nešto kroz što se dokazuju.

4. Žene puno manje riskiraju za vožnje.
Prije će stati na žutom svjetlu na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. Žene puno rjeđe ulaze u skretanje presijecajući pravi kut te rjeđe pišu poruke na mobitelu dok voze.

5. Žene će se uvijek pripremiti za put te istražiti rutu kojom će voziti, dok su muškarci po tom pitanju presigurni u sebe pa na put na koji idu prvi put kreću kao da već sve znaju. Žena će također puno češće pitati za upute ako se negdje izgubila, dok će muškarac vrludati jer mu je 'ispod časti' pitati za pomoć.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju