Podočnjaka se vrlo teško riješiti, posebno zbog toga što ste ih najverojatnije naslijedili od roditelja ili bliže rodbine. No postoje načini da ih ublažite ili dobro prikrijete. Želite li se riješiti tamnih kugova ili vrećica ispod očiju izbjegavajte sljedeće navike

 
1. Premalo sna
Umor i iscrpljenost prvo se odražavaju na vašem licu, odnosno na podočnjacima. Dobro si organizirajte dan i pokušajte odspavati barem 7 sati u komadu.

2. Dehidracija
Kada tijelo izgubi velike količine tekućine ono počinje raditi zalihe i zadržavati vodu u tijelu što je više moguće. Takav efekt uzrokuje otoke na području ruku i nogu, ali i podbuhle podočnjake. Tijekom dana pijuckajte vodu kad god možete.

3. Slana hrana
Sol zadržava vodu u tijelu zbog čega se nakon slane večere budimo otečeni i umorni. To se odražava i na našem licu, posebno na području ispod očiju. Izbjegavajte slanu hranu prije spavanja.

4. Pušenje
Dokazano je kako cigareta, odnosno nikotin djeluje loše na kožu. Ova loša navila zaustavlja dovod kisika u kožu te time uzrokuje tamne podočnjake. Jednostavno prestanite pušiti, kako zbog podočnjaka, tako i zbog vašeg općeg zdravlja organizma.

5. Problemi sa sinusima
Otežano disanje uzrokovano upalom sinusa ili virozom također uzrokuje naglašene i tamne podočnjake. Oštećena sluznica natiče i zatvara nosne kanale što se odražava na vaše disanje, ali i na vaše lice. Svako jutro ispirite nos zasoljenom vodom. Kako bi bila zdrava, sluznica mora biti slana.

Želite li se riješiti podočnjaka jednostavne i učinkovite trikove potražite ovdje:

>> 8 ekspresnih trikova protiv podočnjaka

>> 5 make up kamuflaža protiv podočnjaka u 30 sekundi

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju