Zaljubljenost je početni stadij i ujedno i najljepši period u vezi. No ono što slijedi nakon toga mnogo je važnije za zdrav i kvalitetan odnos. Želite li biti sigurni da je to doista ono pravo, pročitajte između redaka i otkrijte znakove koji govore da vam je veza čvrsta poput stijene.

1.  Dodiri
Mali, spontani znakovi pažnje, poput konstantnih dodira, češkanja i dirkanja tijekom večere, gledanja filma, druženja, ljenčarenja i spavanja puno govore o vašim i njegovim osjećajima. To su znakovi koji otkrivaju da maksimalno uživate u partneru te da ga nikada ne želite "ispustiti iz ruku". 

2. Poljupci
Baš poput maženja, poljupci su vrlo intiman i dubok način da nekome pokažete koliko vam znači. Ako su poljupci vaša svakodnevna rutina, to vam može puno otkriti o vašoj vezi. Istraživanje je pokazalo kako parovi koji se često ljube imaju puno kvalitetniji odnos od onih koji na to zaboravljaju. Ljubite se kad god osjetite potrebu!

Slika nije dostupna Sedam osobina kvalitetnih muškaraca koji znaju što ženi treba

Slika nije dostupna Male, ali bitne! 10 sitnica koje žene vole više od velikih romantičnih gesta

3. Seks
Iako seks ne mora biti znak kvalitetne veze, vaši osjećaji itekako jesu. Jedan od njih je svakako i strast. Seks zbližava partnere, čini ih opuštenijima i sretnijima. Brojna su istraživanja potvrdila kako redoviti seksualni odnos utječe na kvalitetu veze, ali i braka. Ne zanemarujte ovaj dio veze i uživajte u strastvenim trenucima kad god možete.

Slika nije dostupna Pet riječi koje sretni parovi nikad ne zaboravljaju

Slika nije dostupna Deset znakova da imate dobar brak (ili vezu)

4. Druženje
Ako pod savršeno provedenom večerom podrazumijevate i gledanje filma s partnerom, znajte da je vaša veza na dobrom putu. Kada partneri uživaju u zajedničkom društvu, vode zanimljive razgovore i razgovaraju o svim temama te im nije potreban nitko drugi da ih zabavi, to opisuje čvrstu i duboku vezu. Mentalna i fizička povezanost jedan je od najvažnijih znakova dobrog odnosa.

Muškarac s buketom Šarmeri s pokrićem: Pet kvaliteta muškaraca koji znaju kako osvojiti i zadržati ženu

5. Intuicija
Onaj osjećaj kada jednostavno znate da je to ono pravo... Istraživanje je pokazalo kako je intuicija itekako važan pokazatelj kvalitetne veze. Ako kada pogledate u budućnost u njoj vidite i svog partnera te zamišljate sretne trenutke koje ćete provesti zajedno, ne zanemarujte svoju intuiciju. Ona je tu s razlogom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju