Pleteni namještaj od vrbe, trstike, abake ili pak namještaj od ratana nešto je što obično vežemo uz naše vrtove, terase i balkone. Sve je to redom namještaj koji je vrlo izdržljiv, otporan na vremenske uvjete, izrađen od održivog materijala, a nerijetko i jeftiniji od klasičnog namještaja koji biramo za svoj unutrašnji prostor. Osim toga, danas se u trgovinama namještajem diljem Hrvatske mogu naći bezbrojne varijante takvog namještaja kod kojeg ne izostaje ni udobnost ni moderan dizajn.

  Galerija Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma - 11 Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma - 8 Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma - 6 +8 Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma

Zbog svega toga pleteni vrtni namještaj i namještaj od ratana možemo unijeti i u unutrašnjost svog doma te mu tako dati jedinstven izgled uz dužu garanciju izdržljivosti. Evo nekih ideja o tome koja mjesta u svome domu možete unijeti ovakav namještaj.

1. Dobrodošlica u hodniku

Hodnici, bez obzira na svoju veličinu, uvijek zahtijevaju ne samo mjesto za odlaganje cipela i vanjske odjeće nego i mjesto na kojem ćemo moći u miru obući ili izuti obuću. Pletena klupa ili stolić idealni su za to jer su vrlo lagani, a i otporni na vlagu pa im neće smetati ni slučajne kapljice kiše koje budete istresli s kišobrana prilikom ulaska u dom i izuvanja mokrih cipela.

2. Viseća fotelja za cijelu obitelj

Viseća fotelja jedan je od najzanimljivih dijelova vrtnog namještaja koji polako okupira ne samo trgovine namještajem, nego i ugostiteljske objekte diljem zemlje. Osim što je zanimljivog dizajna, lako je prenosiva i vrlo udobna. Djeca će je obožavati, a nema razloga ni da vi ne uronite u nju s dobrom knjigom. Možete je smjestiti u kut dnevne sobe, radnu sobu, dječju sobu ili neki drugi vama posebno drag kutak doma.

Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma - 6 Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma (Foto: Living4media)

3. Prostor koji mami na blagovanje

Kako se pleteni namještaj može pronaći u svim kombinacijama i veličinama, idealan je i za korištenje umjesto klasičnog blagovaonskog seta. Na tržištu su dostupni takvi stolovi za koje se može smjestiti i do osmero ljudi, što ga čini ideanim odabirom za blagovaonice.

Kako je usto, kao što smo već spomenuli, otporan na vlagu, ovom namještaju neće smetati ni eventualna para koja dolazi iz kuhinje tijekom kuhanja ni situacije prolijevanja tekućine ili hrane po njemu. Uštedjet ćete si puno živaca oko čišćenja ove vrste namještaja.

Možete odabrati ili cijeli set sa stolom i stolicama ili pak samo kombinirati moderni dizajn pletenih stolica s klasičnim drvenim ili čak i staklenim stolom.

To je namještaj koji je vrlo izdržljiv, otporan na vremenske uvjete, izrađen od održivog materijala, a često i jeftiniji od klasičnog namještaja koji biramo za svoj unutrašnji prostor

4. Udobnost u dnevnoj sobi

Ono po čemu je vrtni namještaj i najpoznatiji velike su garniture uz koje dolaze udobni jastuci otporni na vanjske uvjete. Upravo zbog svoje udobnosti takve su garniture idealne i za dnevne sobe. Na tržištu je prisutan široki raspon boja i kombinacija pa se tako za jednu prosječnu garnituru može smjestiti cijela obitelj.

No i bez kupovanja cijele garniture možete uživati u pletenom namještaju pa samo pletenu stolicu kombinirati s već postojećim klasičnim namještajem.

5. Raj u radnom kutku

Pletene stolice često su mnogo udobnije i od klasičnih uredskih stolica pa su zato idealan način na koji ćete udahnuti dio prirode i udobnosti svome radnom kutku. Možete birati između zaista široke palete modela u hrvatskim trgovinama, a jednom kada ga prigrlite, trenuci provedeni iznad hrpe papira i računala postat će vam manje mrski.

Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma - 2 Ideje kako vrtni namještaj unijeti u unutrašnjost doma (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju