Naći vremena koje ćete provoditi samo s partnerom, nakon što dobijete bebu može se činiti kao uzaludna potraga. No to vrijeme moguće je naći navečer kad beba zaspi i kad ste oboje doma. Tada ste vjerojatno već iscrpljeni od dana i na pameti vam je samo spavanja, no naših 5 prijedloga poslužit će vam za opuštanje i zbližavanje s partnerom koje je itekako bitno za održavanje veze nakon što u vaše živote dođe dijete

Naravno, na navedene načine kvalitetno vrijeme s partnerom možete provoditi kad god za to imate priliku, na primjer vikendom dok dijtee spava popodne. Kućanski poslovi mogu pričekati – dok vaše djetešce spava izdvojite vrijeme za uživanje s partnerom u tim rijetkim trenucima u dvoje.

1. Gledajte vama ili njemu ili obama najdraži film ili seriju. Čak i ako serija koju obožava vaš partner nije po vašem ukusu (i obrnuto) pravite mu društvo, a možda se na kraju i vama svidi. Odredite jedan dan u tjednu za zajedničko gledanje filma ili serije koje volite. Ako jedan tjedan i ne stignete uživati u toj aktivnosti, nadoknadit ćete idući. Naravno, ne zaboravite na kokice ili druge omiljene grickalice.

2. Igrajte društvene igre. Malo natjecateljskog duha zdravo je za ljubavnu vezu ili brak, ali najvažnije je zabaviti se dok s partnerom igrate neku od društvenih igara koje se mogu igrati u dvoje, a neke od njih su Scrabble, Boggle, Tko želi biti milijunaš, Kolo sreće, Mlin, Jamb i, naravno, klasik Čovječe ne ljuti se. Možete se i kartati ili igrati šah.

Fizička bliskost i izmjenjivanje nježnosti jedna je od najvažnijih stvari za očuvanje veze

3. Razgovarajte uz čašu vina. Isključite televizor i računalo i odložite mobitel. Razgovarajte s partnerom o tome kako ste proveli dan, povjerite mu se i dajte mu kompliment, pohvalite ga za nešto. Pitajte ga kako mu je bilo na poslu i što ima novo s njegovom ekipom s nogometa.

4. Kuhajte zajedno. Zaspi li vaša beba oko 20 sati još uvijek stignete pripremiti zdravu večeru za vas i vašeg partnera. Neka vam partner pomaže u pripremanju jela, a ako i on zna kuhati zamjenjujte se po danima u ulogama glavnog i pomoćnog kuhara. Ako on ne zna kuhati, naučite ga. Ako vi niste vješti u kuhanju, možete zajedno učiti.

5. Vodite ljubav, mazite se ili samo ljubite. Fizička bliskost i izmjenjivanje nježnosti jedna je od najvažnijih stvari za očuvanje veze. Ne mora to nužno biti seks, ako ste umorni možete se samo maziti ili ljubiti. Prepustite se strastima i prisjetite se zašto ste se zaljubili u vašeg životnog suputnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju