Vrijeme je godine kada mnoge žene kreću u borbu protiv najvećeg neprijatelja lijepih i privlačnih nogu – celulita. Kako bi ta 'misija' bila što uspješnija dobro je znati ovih pet istina o mrskoj 'narančinoj kori'

1. Celulit ne nestaje nužno s gubitkom tjelesne težine. Veća tjelesna težina znači i veću mogućnost pojavljivanja celulita, ali i kada smršavite tkivo ostaje rastegnuto i oštećeno. Geni, upale i hormonalna neravnoteža faktori su koji određuju koliko celulita će netko imati.

Sunčanje pospješuje vidljivost celulita jer UV zrake oštećuju kolagen u koži

2. Celulit nije masno tkivo. Celulit su udubine i čvorići vidljivi kada se masno tkivo raspodijeli u sitne 'džepiće' u koži.

3. Kreme s kofeinom i retinolom mogu pomoći. Kofein pospješuje cirkulaciju krvi te privremeno smanjuje masne stanice, dok retinol pomaže u dugotrajnom obnavljanju stanica. Stručnjaci preporučuju da prvo nanesete kremu koja sadrži retinol, a zatim kremu s kofeinom.

4. Tjelovježba također može pomoći u smanjivanju celulita. Intervalni treninzi sagorijevaju masno tkivo te tako pomažu da se celulit manje vidi. I joga je dobar saveznik u borbi protiv 'narančine kore'.

5. Sunčanje pospješuje pojavu celulita. Mnoge žene odlaze na solarij ili se dugo sunčaju na plaži vjerujući da će kada potamne celulit biti manje vidljiv, no istina je da UV zrake pojačavaju celulit jer oštećuju kolagen u kožu, protein ključan za zdravlje i gipkost kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju