Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

5 dobrih razloga zašto bi češće trebali jesti kisele krastavce

18-06-2015 Piše Zadovoljna
komentari

Gotovo da i ne postoji kućanstvo u čijem se hladnjaku ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca. I dok je salata od svježeg povrća prilog broj jedan, ove kisele poslastice itekako bi se trebale naći u vašem meniju. Evo i zašto

 

U trendu Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Aishwarya Rai NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Više od 4800 čitateljica odabralo je najljepšu misicu svih vremena, čarobna je

Nutritivne vrijednosti
Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće te prehrambena vlakna. Isto tako, ove kisele grickalice bogati su izvor minerala među kojima su i željezo, kalij, natrij i fosfor. Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin, i tiamin.

Sve spomenute nutritivne vrijednosti tako ovo jednostavno pripremljeno povrće čini vrlo zdravim i korisnim za naše tijelo.

Kiseli krastavci su dobar izvor vitamina i minerala, prehrambenih vlakana i proteina koji čuvaju zdravlje. 1. Snažan su antioksidans - štite tijelo od slobodnih radikala - nestabilnih kemikalija koje oštećuju stanice u našem organizmu.

2. Izvrstan su probiotik - balansiraju probavu te ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.

3. Čuvaju jetru - osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru te joj pomažu da filtriraju toksine iz organizma.

4. Sprečavaju nastanak čira na želucu
Čir je unutarnja rana na stjenki želuca, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.

5. Pomažu kod dijabetesa
Istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabiliziraju razinu hemoglobina - proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.