Gledanje sapunica za mnoge je žene izvrstan način da se opuste nakon stresnog dana. Osim praćenja zanimljivih zapleta i ljubavnih intriga, telenovele mogu predstavljati i pravi mali ženski vodič za aplikaciju make-upa. Evo što smo naučili o šminkanju iz omiljenih serija


1. Ako želiš biti glavna, nosi prirodne 'nude' tonove

'U svakoj sapunici postoji glavni ženski lik, ona je obično vrlo čedna, što je popraćeno nježnom prirodnom šminkom,' kaže visažist slavnih dama Alfonso Waithsman, koji je radio na mnogo poznatih telenovela, te dodaje. 'Da bi postigli nude izgled savršena koža je apsolutni imperativ. Obavezno staviti podlogu i korektor, jer koža nikad ne smije izgledati umorno.'

Zvijezde sapunica nikad ne preskaču naglašavanje očiju, jer je riječ o ekspresivnim dijelovima lica u kojima se krije mnogo emocija.

2. Terakota tonovi odgovaraju (gotovo) svima
Jeste li primijetili kako žene u meksičkim sapunicama uvijek imaju tople zemljine tonove terakote negdje na licu? To ne čudi s obzirom da ove nijanse izvrsno pristaju ženama tamnije puti i kose kakve uglavnom žive u Latinskoj Americi. Poigrajte se ovoga ljeta s prirodnim tonovima u ovoj nijansi u obliku rumenila, bronzera ili sjenila za oči.

3. Maskara je temelj bez kojeg se ne može
Aplikacija maskare na uvinute trepavice je imperativ, i najbrži način da istaknete oči na licu. Zvijezde sapunica mogu nekad preskočiti eyeliner, ali maskaru nikada. Nemojte ni vi preskakati ovaj dio dekorativne kozmetike.

4. 'Negativke' nose jarke boje
Javnost ne 'vjeruje' ženama s jarkim bojama na licu. Tako se barem da zaključiti na temelju kozmetičkih izbora koje krase ženske negativne likove u sapunicama. 'U telenovelama rijetko kad koristimo jarke boje poput ljubičaste, plave, zelene i narančaste jer ih je teško isfurati, a ako to činimo uvijek ih apliciramo na lica negativki' ističe Waithsman.

5. Uvijek istakni oči
Šminkeri uvijek naglašavaju kako bi na licu trebalo istaknuti samo jedan dio – naglašene oči zahtijevaju nježno rumenilo i ruž, a izražajne usne, nježno našminkane oči. Ako niste sigurni što bi najbolje bilo naglasiti – naglasite oči. Redatelji sapunica znaju da su oči 'ogledalo duše' i da se u njima krije mnogo emocija, pa uvijek fokus stavljaju na taj dio lica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju