Ako ste primijetili kako je vaša kosa postala suha, beživotna ili pak vrlo tanka, vrijeme je za male - velike promjene. Donosimo 5 svakodnevnih rutina kojima nesvjesno uništavamo kosu

 
1. Vrućina
Korištenje vrućih pomagala za stiliziranje kose poput pegle, sušila ili uvijača, može biti vrlo štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušuvanja vlasi i time one postaju tanje i gubi svježinu. Kosu sušite sušilom na najnižoj temperaturi, a glačalo i uvijače koristite maksimalno dva do tri puta tjedno. Isto tako, prije tretiranja na kosu nanesite zaštitni sprej za zaštitu od visokih temperatura.

2. Gladovanje
Rigorozne dijete mogu biti vrlo opasne po zdravlje što se odražava i na kosi. Kako bi zaštitilo mozak i srce, tijelo tijekom gladovanja stvara zalihe zbog kojih, između ostalog, dolazi do otpadanja kose i smanjenog stvaranja novih vlasi. Planirat li na dijetu, zaboravite na gladovanje te se potrudite da vaša prehrana bude što bogatija i različiti.

Sušilo za kosu, pegla za izravnavanje i druga vruća pomagala za stiliziranje frizure najveći su neprijatelji zdravih vlasi.

3. Mokra kosa
Vlasi kose su najosjetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput snažnog trljanja ručnikom te čvrstog motanja kose u punđu ili ručnik mogu oštetiti vlasi i uzrokovati pucanje i ispadanje kose. Mokru kosu prekrijte ručnikom te stiskom dlanova lagano upijte višak vlage.

4. Preparati
Preparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu štetiti kosu i učiniti je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrče ostati postojane tijekom cijelog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi. Češljanje kose prepune laka ili gela za kosu, kao i spavanje na njoj, uzrokuje pucanje vlasi, zbog čega ona postaje sve tanja i osjetljivija. Izbjegavajte proizvode od kojih vlasi postaju krute.

5. Sunce
UV zrake štetne su za vašu kožu, ali i kosu. Jednako kako sunce može oštetiti stanice kože, isto se događa i s vlasima zbog čega kosa postaje suha i tanka. Isto tako, pretjerano sunčanje može izazvati i pojačano ispadanje kose. Tijekom sunčanja, kosu prekrijte šeširom ili kapom ili pak vlasi zaštitite sprejem za kosu s UV zaštitom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju