Što su to strobing, contouring, multimasking, layering, striping? Ovih 5 noviteta revolucioniziraju pristup šminkanju, ljepoti i njezi

1. Multimasking – puno maski odjednom
Korištenje maski jako je važno za njegu lica. Budite uvjereni da koža ima različite potrebe na različitim dijelovima vašeg lica.

Rješenje leži u multimaskingu – nanošenju više maski na različite dijelove lica. Na nos možete staviti masku za dubinsko čišćenje pora, na čelo masku koja uklanja višak masnoća i hidratizira, a na ostale dijelove lica masku koja hrani i obnavlja.

 

2. Layering – umjetnost nanošenja parfema
Layering je način kako namirisati vaše tijelo tako da miris ostaje prisutan što je moguće duže. Aroma ulazi i u vašu kožu i u vašu odjeću. Kako bi ovo postigli morate postepeno nanositi nivoe parfema koristeći cijelu seriju proizvoda iz jedne mirisne linije: gel za tuširanje, sprej i losion za tijelo, deo roll-on, EdT ili EdP.

3. Contouring – točno konturiranje/sjenčanje lica
Contouring znači savršeno osjenčati svoj ten igrom svijetlih i tamnih brončanih tonova. Ono što trebate su dva pudera u svijetlijoj i tamnijoj nijansi, sunčane perle za lice, četka za konturiranje i rumenilo.

Ovaj video savršeno će vas naučiti kako konturirati #contouringAVON


4. Strobing – igra svjetla na licu
Strobing je drugi način naglašavanja kontura lica, ovaj put koristeći reflektiranje svjetla. Pravi je hit ove sezone za žene svih godina! Koristite iluminator/posvjetljivač u kremi ili puderu i uživajte u efektu mlade, svježe, sjajne kože.

Iluminator nanesite na sva svijetlo označena područja na slici: vrhove jagodica, po vrhu nosa, na kupidovu usnicu (gornji dio usne cijelom dužinom), ispod i vrlo malo iznad vanjskog dijela obrva, te mali krug po sredini pri vrhu čela.

Ali! Pažljivo sa strobingom ako imate suhu ispucalu kožu jer ćete samo naglasiti prhutavost.


5. Striping – osunčanost uz pomoć bronzera

Kako postići boju kože poput 'poljupca sunca' nanoseći minimum makeupa za savršen ljetni brončani izgled? Najbolje bronzerom ili perlama za lice koje ćete pronaći u Avon Glow liniji. Nanesite ih na dijelove lica koji su najeksponiraniji suncu i blendajte prema van.

Dijelovi lica na koje nanosite bronzer su linija od početka čela po sredini nosa do vrha nosa, obrazi, vrh brade.


Kad čujete komplimente za svoju preplanulost, znate da ste savršeno odradili striping #stripingAVON


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju