Još malo i iz ormara ćemo izvaditi kapute. Ali, jao, što ako je vašem starom kaputu istekao rok trajanja, a novi si baš ne možete priuštiti? Ne morate još jednu jesen i zimu nezadovoljno hodati u kaputu koji više nije što je kad bio, već mu uz 5 jednostavnih, ali efektnih rješenje možete udahnuti novu živost

1. Dodajte dekorativnu traku
U trgovinama se mogu pronaći trake kojima možete dekorirati vaš kaput. Ako je kaput jednobojan podignut će ga višebojna traka, a za višebojni kaput birajte jednobojne trake materijala koji paše uz materijal kaputa. Želite li kaputu dodati glamur i svjetlucavost stavite traku koja na sebi ima ukrasne kamenčiće i svjetlucave detalje. Traku zašijte na rubu ovratnika, na revere ili po dužini na dijelu gdje se kaput kopča.

Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (li dva) na reveru

2. Stavite novi remen
Ako kaput originalno i nije imao remen, uvijek ga možete dodati. Remen će kaputu dodati eleganciju te će vaša figura više doći do izražaja. Za deblji kaput birajte deblji remen i obrnuto.

3. Stavite broš
Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (li dva) na reveru. Ovisno o tome kakvog je kroja i stila kaput, izaberite broš.

4. Zamijenite gumbe
Većina nas ne obraća pažnju na gumbe, a oni itekako mogu utjecati na izgled kaputa. Starom kaputu svježinu možete dati i zamjenom starih i istrošenih gumba za nove, posebnije gumbe koji će biti baš po vašem ukusu.

5. Stavite krzneni ovratnik
Krzneni ovratnik trenutno će kaputu udahnuti dašak glamura i učiniti ga kao novim. Ovratnik možete zašiti za kaput ili ga pričvrstiti pomoću tri gumba. Niste li vješti u šivanju sve ove preinake možete napraviti kod krojačice za povoljnu cijenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju