Na Facebook stranicama Zoo vrta grada Zagreba do 14. rujna se skupljaju prijedlozi imena za njihove najslavnije stanovnike – bebe lavice Nyote i lava Lea


Ljubitelje životinja oduševila je sredinom lipnja vijest o pojačanju u zagrebačkom Zoo vrtu. Jedanaestogodišnja lavica Nyota okotila je dva slatka mladunca, koja su nakon prvog prikazivanja osvojili srca brojnih Zagrepčana.

Ne čudi stoga što je na Facebook stranici ove ustanove prikupljeno više stotina prijedloga imena za tromjesečne laviće.

Kreativni građani za laviće su predložili ime Dunja i Mazalo prema istoimenim likovima iz popularne hrvatske serije 'Smogovci'.

'Hvala građanima na svim prijedlozima imena za zagrebačke laviće! Na Facebook stranici Vrta gdje prikupljamo prijedloge, dobili smo više od tisuću dvjesto komentara, a neki komentari sadržavaju i više imena.

Oduševljava nas čega su se sve građani sjetili. Tu su od imena likova iz animiranog filma Kralja lavova preko imena likova iz popularnih hrvatskih serija i romana do prijevoda nekih riječi na svahili,
' otkrio nam je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba

1. Dunja i Mazalo

Prijedlog da se lavići nazovu prema likovima iz serije 'Smogovci' Dunja i Mazalo trenutno ima najviše lajkova na Facebook stranici zagrebačkog Zoo vrta.

2. Simba i Nala
Visoko su kotirana i imena Simba i Nala po uzoru na animirani kino hit 'Kralj lavova'.

3. Mwezi i Jua
Jedna korisnica na Facebook stranici Zoo vrta grada Zagreba primijetila je da se majka zove Nyota što na swahiliju znači zvijezda, zbog čega predlaže da maleni bude Mwezi (Mjesec), a ženka Jua ili Sunce.

4. Leonid i Aria
Druga korisnica u davanju imena povela se za imenom njihovog tate Leona. Za lavića zato predlaže ime Leonid koje dolazi od grčkog Leon (lav) i eidos (potomak), odnosno Leov potomak. Za ženku predlaže ime Aria, što je hebrejsko ime za lavicu.

5. Dina i Mo
Neki su primijetili da su se lavići rodili u maksimirskoj šumi zbog čega je logično da dobiju imenu nogometnog tima koji trenira s druge strane ceste. Mužjak bi tako trebao nositi ime Dino, a ženka ime Mo.

'Prijedlozi se primaju do danas (srijede 14. rujna 2016.) u ponoć, a sutra će ocjenjivački sud Vrta u suradnji s predstavnicima nogometnog kluba Dinamo izabrati po pet najboljih prijedloga za muško i žensko mladunče.

U petak (16. rujna 2016.) će na Facebook stranici Vrta biti objavljena ta imena koja su ušla u uži izbor, a građani će za svoje favorite moći glasovati do nedjelje (18. rujna 2016.) u ponoć. Imena koja će ponijeti naši kraljevski mladunci, objavit ćemo u ponedjeljak (19. rujna 2016.) točno u podne.' pojasnio je ravnatelj zagrebačkog Zoo vrta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju