Život bez stresa dobar je preduvijet za dug život. No na dugovječnost mogu utjecati i neki neočekivani faktori poput pržene slanine i sirovih jaja. Pet najstarijih žena svijeta otkriva svoje recepte za dug i plodan život

1. Misao Okawa, 116 godina
Najstarija žena svijeta (koja će u ožujku će napuniti 117 godina!) u pravoj japanskoj maniri većinu je života jela suši. Dug život zahvaljuje pak redovitoj relaksaciji i osam sati sna svake noći.

2. Gertrude Weaver, 116 godina
Najstarija Amerikanka živi u Arkansasu, a 116 rođendanskih torti zahvaljuje svojoj društvenoj naravi. 'Ljubaznost je moja tajna. Ponašajte se na pravi način i budite ljubazni prema drugim ljudima i oni će biti ljubazni prema vama' otkrila je Gertrude. 

Puno odmora, redovita vježba i izbjegavanje ljubavnih muka samo su neki od savjeta za dug život od strane najstarijih žena današnjice.

3. Emma Morano, 115 godina
Ova Talijanka svoju dugovječnost duguje sirovim jajima i manjku muškaraca. Zaista. Najstarija Europljanka jede tri sirova jaja dnevno od svoje tinejdžerske dobi kako bi riješila problem anemije.

Od 1938. godine nije udata, pa iako je imala brojne udvarače, tvrdi da se nikad više nije poželjela udati, što je doprinijelo njenom dugom životu.

4. Susannah Mushatt Jones, 115 godina
Tajna dugovječnosti za ovu se Njujorčanku krije u prženoj slanini! Jedući tu kolesterolom i masnoćama bogatu namirnicu ova Amerikanka započinje svaki dan. Uz to, Susannah tvrdi da je pomoglo i što nikad nije imala djecu (iako je plaću predano štedila kako bi svojim nećacima osigurala odlazak na fakultet). 

5. Jessie Gallan, 109 godina

Najstarija žena u Škotskoj također savjetuje život bez ljubavnih briga.
'Moja tajna dugog života je klonjenje od muškaraca. Oni predstavljaju više problema nego što su vrijedni,' priznala je u intervjuu jednim britanskim novinama. Jessie se nikad nije udavala, ali je redovito vježbala, a svako jutro započinje zdjelicom tople kaše.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju