Određena prehrana i pravilna dijeta igraju veliku ulogu ako želite poraditi na svom zdravlju, ali i izgledu – pogotovo ako želite imati ravan trbuh. U tom slučaju postoje određene vrste hrane koje biste trebali izbjegavati, a o kojim je točno namirnicama riječ, provjerite u članku

1. Crveno meso
Ako želite pojačati unos proteina i ostati na dijeti koja ima niski udio ugljikohidrata, vaše namjere su dobre. No ako taj protein dobivate iz krivih izvora, to bi onda moglo imati čak i obrnuti efekt te stvoriti masne naslage na trbuhu. Stoga se pridržavajte proteina poput ribe, piletine i puretine, a iz dijete izbacite crveno meso.

Većina nas obožava mliječne proizvode, no ako želite što ravniji trbuh, njihova konzumacija treba biti što umjerenija

2. Šećer
Već je poznato kako šećer ima negativne učinke na tijelo, pa tako i ne čudi da je povezan s viškom masnih naslaga na trbuhu. Vječno izbjegavanje šećera poprilično je teško, pa se s vremena na vrijeme možete počastiti. Zapravo je najvažnije da pripazite na količinu dnevnog unosa šećera u organizam. Provjerite i koje 3 namirnice nikada ne biste smjeli jesti (i piti) za ručak.

3. Alkohol
Iako crno vino ima određene zdravstvene koristi, nažalost kalorije iz alkoholnih pića jednim dijelom budu pohranjene kao masne naslage u trbuhu. To ne znači da trebate prestati konzumirati alkohol uopće, već samo trebate biti umjereni.

4. Procesirana hrana
Poznato je da je procesirana hrana loša za organizam jer sadrži visoke količine natrija i šećera, no postoji još jedan razlog zašto bi se takve namirnice trebale izbjegavati. Naime, one često sadrže i dodane transmasne kiseline. Te kiseline služe za produljivanje vijeka trajanja namirnica, ali uzrokuju i višak masnih trbušnih naslaga. Doznajte i kojih 5 namirnica trebate jesti ako želite ravan trbuh.

5. Mliječni proizvodi
Većina nas obožava ove namirnice, no ako želite što ravniji trbuh, njihova konzumacija treba biti što umjerenija. Naime, sir može sadržavati zasićene masti koje onda negativno djeluju na izgled trbuha. Također, ljudi s godinama znaju imati problema s probavljanjem laktoze u mliječnim proizvodima koja može uzrokovati razne probavne smetnje poput nadutosti.
 
Pogledajte i dokazano najbolju vježbu za ravan i čvrsti trbuh.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju