Navika ispijanja kave mnogima je užitak koji ne bi mijenjali ni za što, stoga ne čudi što mnogi od nas dan ne mogu zamisliti bez obožavanog aromatičnog napitka. No postoji i ona skupina ljudi koju ne možemo svrstati u klasične kavopije, oni koji neprestano žude za novim okusnim avanturama. Baš kao i klasičari, kavom oplemenjuju svoja jutra, ali u nju dodaju neke neobične stvari kojih se mnogi ne bi sjetili ni u najluđim eksperimentima.

Advertisement

  Galerija Costa Coffee -1 Costa Coffee -3 Costa Coffee - 5 +0 Costa Coffee

Naravno, godine ispijanja klasične crne kave – espressa, cappuccina ili pak mnogima omiljene kave s mlijekom – mogu uzrokovati zasićenje okusnih pupoljaka, pa će možda ovi čudni sastojci dati vašoj kavi sasvim novi okus.

 

KOKOSOVO ULJE

Kao da sam kofein nije dovoljan, neki u kavu odluče dodati i kokosovo ulje. Šalu na stranu, iako se čini kao neobična kombinacija, zapravo je odlična za razbuđivanje, a uz to i divno miriše. Osim što mnogima daje neprocjenjiv šmek, pogotovo ako koriste ono s mirisom, ljubitelji tropskih nota sigurno uživaju u ovoj varijanti. Iako sto grama kokosova ulja ima iznimno mnogo kalorija, ovu kavu možemo piti bez straha da nećemo moći ući u najdraže traperice jer ubrzava metabolizam.


MASLAC

Ako volite pratiti trendove, onda ste sigurno već isprobali ovu relativno novu inačicu kave. Ako i niste, ne brinite se jer još stignete. Ona se najčešće spravlja u kombinaciji s kokosovim uljem te je bogata mastima i vitaminima A, koji pogodno djeluje na vaš izgled, vid i imunitet. Istraživanja pokazuju da zbog količine masti koja se nalazi u njoj smanjuje apetit, a koja žena ne sanja o tome? Taman za tesanje linije prije ili poslije početka uživanja u božićnim specijalitetima.


BJELANJAK

Kava i jaja ujutro klasična su kombinacija za doručak, no iznenadit će vas činjenica da pojedinci stavljaju jaja u kavu. OK, ne cijelo jaje, već samo bjelanjak. Iako nam je i ta informacija dovoljna da nam se želudac počne okretati kao da ga naganja centrifugalna sila, mnogi se kunu u ovu kombinaciju. Internet je opisuje kao vijetnamski specijalitet ili tekući tiramisu, no nas ova forma ni najmanje ne privlači. Hvala, ali ne hvala!


SOL

Ako ste ikada probali čokoladu sa zrncima soli i ostali oduševljeni, najvjerojatnije je da ćete postati pobornik i ove kombinacije. Ova varijanta nije očigledni izbor, no kavi daje sasvim novi okus. Sol se stavlja u mljevenu kavu, a onda se dodaje vruća voda ili mlijeko kako bi se sol rastopila. Avanturisti će biti oduševljeni, dok će ostatak ostati vjeran klasičnim zaslađivačima.


ZOBENE PAHULJICE

Sinonim za jutarnji obrok su vam kava i zobene, no jeste li razmišljali o tome da si priuštite jedno jedinstveno iskustvo doručka koji ćete napraviti večer prije miješanjem tih dvaju sastojaka? Ovim doručkom priuštit ćete si kofeinski izlet koji sigurno nećete zaboraviti. U kavu možete dodati dodatke po želji.

No želite li si priuštiti nezaboravno iskustvo od kojeg vam se neće dizati želudac, dobra je vijest da više ne morate u svoju kavu stavljati egzotične kombinacije. Vaši okusni pupoljci ionako će podivljati na sam spomen popularnog brenda Costa Coffee, koji već sada možete kupiti u našim velikim trgovačkim lancima.

Costa Coffee -3 Costa Coffee -3 Foto: PR

Sve to možemo zahvaliti Talijanima Bruni i Sergiu, koji su otkrili Velikoj Britaniji, pa kasnije i svijetu, nezamjenjiv i jedinstven okus kave Costa Coffee.

Njihova bogata, baršunasto orašasta ponuda, nudi mnogo blendova, od neodoljivo čokoladnih nota pa sve do onog s nježnim okusom biskvita. No najvažnije je da znamo kako nam je šalica puna neodoljivog sadržaja koji nas neće neugodno iznenaditi s obzirom da kvalitetu potvrđuje i činjenica da je samo 5% zrna dovoljno dobro da bude dio Costa Coffee, i to bez našeg dodavanja neobičnih sastojaka u nju.

Upravo je to i nit vodilja popularnog engleskog brenda koji vole trendseteri diljem svijeta te ne čudi informacija da caruje tržištem već pola stoljeća. Još 1971. Bruno i Sergio odlučili su zapanjiti svijet posebnom mješavinom kave koja je postala prepoznatljiv okus Costa Coffea, u kojem možete uživati i u 2020. godini, i to u svoja četiri zida.

Costa Coffee - 5 Costa Coffee - 5 Foto: PR

Njihove proizvode možete već sada isprobati i kupiti u odabranim trgovačkim prodavanicama i web shopovima, a s obzirom na velik izbor i raspon okusa, koji možete provjeriti ovdje, sigurni smo da će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom COSTA COFFEE po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju