U želji da što prije ostvarimo brončani ten često zanemarimo nanošenje kreme za sunčanje pa posljedice mogu biti poprilično opasne. Gotovo smo ih svi iskusili, stoga nećemo suditi, nego vam ukazati na poteze koje treba izbjegavati ne bi li se problem dodatno pogoršao.

Ne zaboravimo da nam je ljeti krema za sunčanje najbolji prijatelj, bilo da idemo na more ili ostajemo na kontinentu. Osim što hidratizira i umanjuje znakove preranog starenja, Nivea Sun krema za sunčanje s inovativnom formulom omogućuje i lakše uklanjanje mrlja na odjeći. Kremu za sunčanje potrebno je nanijeti prije svakog izlaganja suncu, koliko god ono dugotrajno ili kratkotrajno bilo. Ukoliko ste ipak podcijenili snagu sunca i niste koristili zaštitni faktor, ovo su potezi koje trebate izbjegavati.

1. Uklanjanje oštećenog sloja kože

Uklanjanje slojeva kože je gadna navika kojom otežavamo koži da ravnopravno i učinkovito zacijeli. Umjesto toga, pustite da se prirodno oljušti ili je dubinski hidratizirajte proizvodom po izboru. Formula Nivea Sun losiona namijenjenog za poslije sunčanja pruža olakšanje i umanjuje znakove iritacije uzrokovane sunčevim zrakama. Nanošenjem losiona poboljšat ćete izgled opekline i ujedno ubrzati proces oporavka.

2. Piling

Koža s opeklinama je preosjetljiva za bilo kakvo izlaganje pilingu ili proizvodima koji sadrže glikolnu kiselinu, retinoide ili salicilnu kiselinu. Nakon što koža završi s ljuštenjem pričekajte još par dana prije korištenja proizvoda koji sadrže navedene sastojke.

3. Bušenje mjehurića

Mogućnost za pojavom infekcije se povećava bušenjem mjehurića uzrokovanih opeklinama od sunca. Kada mjehurić prirodno pukne nemojte uklanjati gornji sloj kože jer on pomaže zaštititi novi, još osjetljivi sloj kože. Ozljede od mjehurića obično zacjeljuju bez ožiljaka za malo više od tjedan dana, stoga budite strpljivi.

4. Odijevanje uske odjeće

Izbjegavajte usku odjeću koliko god je moguće jer ćete u protivnom njome dodatno iritirati opekline. Dok bol ne prestane, nosite onu odjeću u kojoj vaša koža može disati.

5. Tuširanje u vrućoj vodi

Tuširanje u vrućoj vodi ne samo da je bolno, nego će dodatno isušiti vašu kožu i utjecati na pucanje mjehurića uzrokovanih opeklinama.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Beiersdorf d.o.o.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju