Papirnati ručnici sve su popularniji kućanski pomoćnici u čišćenju, praktični su, samo otrgnete komad ili koliko vam treba, prebrišete što trebate i bacite u smeće. No za njima ne biste smjeli posezati baš svaki put kad se želite riješiti prljavštine. Izbjegavajte korištenje papirnatih ručnika kod čišćenja idućih 5 stvari jer ih možete oštetiti


1. Naočale

Brišete li naočale papirnatim ručnikom možete ogrepsti zaštitni sloj sa stakla. Zato ih brišite mekanom krpicom koju ste dobili s naočalama.

Grublja tekstura papirnatih ručnika može oštetiti i elektroničke naprave poput pametnih telefona, pa ih izbjegavajte čistiti ovim pomagalima.

2. Drveni namještaj
I prašina i papirnati ručnici imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnatim ručnicima s drvenog namještaja može ostaviti ogrebotine na namještaju. Dakle, oni su pregrubi za takve osjetljivije površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

3. Elektroničke naprave
Grublja tekstura papirnatih ručnika može oštetiti i ove delikatne aparate, naročito staklene površine poput ekrana iPhonea. S elektroničkih naprava mrlje brišite krpom od mikrofibre ili vlažnim antibakterijskim maramicama – jer na vašem mobitelu vjerojatno 'čuči' mnoštvo bakterija.

4. Tepih
Pokušavate li mrlju s tepiha očistiti papirnatim ručnikom on će se razmrviti i usaditi u vlakna što će još više pogoršati problem.

5. Tamna majica
Kao i kod tepiha, i na crnoj majici, odnosno tamnim tkaninama, papirnati ručnik ostavit će mrvice koje će se usaditi u vlakna. Brisanje mokrim ručnikom još će više pogoršati stvari.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju