Da bi veza bila dobra i uspješna, na njoj itekako treba raditi. Ljubavna sreća treba dobru podlogu u dobroj komunikaciji između partnera, a u njezinu ostvarivanju može vam pomoći pet rečenica koje sretni parovi svakodnevno izgovaraju.

1. Mi to možemo riješiti. Zamjenica "mi" ključna je za uspjeh veze ili braka. Upućuje na to da sebe i partnera doživljavate kao tim i da ćete zajedno prebroditi eventualni problem. Tako se lakše suočavate s nedaćama koje su neizbježne u dugim vezama.

Lijepe misli o svojim partnerima uglavnom zadržavamo za sebe, ali trebali bismo ih podijeliti s njima. Ako ste ponosni na svog partnera, recite mu to jasno i glasno.

2. Razumijem što govoriš. Često se žalimo da nas partner ne sluša. Želja da nas se čuje i razumije dio je ljudske prirode. Izgovaranjem te rečenice partneru dajete do znanja da ste na sigurno pohranili njegovo mišljenje, želju, nesigurnost ili problem. Ona vam također ostavlja prostora da uzvratite svojim mišljenjem jer njome rečeno ne prihvaćate zdravo za gotovo. Samo pokazujete da ste primili informaciju i saslušali ju otvorenog uma.

3. Lud/luda sam za tobom. Lijepe misli o svojim partnerima uglavnom zadržavamo za sebe, ali trebali bismo ih podijeliti s njima. Ako ste ponosni na svog dečka jer je dobio promaknuće na poslu, recite mu to jasno i glasno. Ako vam je muž u jednom trenutku posebno zgodan, natuknite mu to uz zavodljivi pogled. Svi mi volimo povremeno čuti zbog čega nas naša druga polovica cijeni i voli.

4. Hvala ti.
Najsretniji parovi znaju da se velika tajna ljubavne sreće krije u malim stvarima. Nemojte zaboraviti da je riječ "hvala" magična riječ u svim situacijama jer njome odajemo priznanje za nečiji trud i zalaganje.

5. Samo naprijed, možeš ti to. Ova rečenica šalje jednostavnu, ali snažnu poruku – uz tebe sam, vjerujem u tebe i držim ti leđa. To je ono što svi želimo čuti i osjetiti kada se upuštamo u nove pothvate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju