Ako smo za savršenu frizuru u salonu spremni potrošiti 200 kuna, potrudit ćemo se da ona traje što duže. Želite li iz svog elegantnog, trendi izdanja izvući maksimum isprobajte neke od sljedećih trikova s kojima vaša nova frizura traje, traje i traje…


Kontrolirajte ruke

Kada imate savršenu frizuru teško je ne proći prstima kroz kosu. No pokušajte se kontrolirati. Dodirivanje kose stimulira vlasište na proizvodnju prirodnih masnoća. Upravo zbog masnoće vaša kosa gubi formu i volumen.

Pobijedite vjetar
Vjetar u samo nekoliko minuta može uništiti savršenu frizuru. Planirate li dan provesti u šetnji, a vrijeme nikako nije na vašoj strani kosu nježno zamotajte u pundžu ili opušteni konjski rep. To će barem na kratko spriječiti vjetar da je zamrsi i potpuno uneredi.

Dodirivanje kose stimulira vlasište na proizvodnju prirodnih masnoća. Upravo zbog masnoće vaša kosa gubi formu i volumen

Borite se protiv znoja
Ako imate novu frizuru to ne znači da tjedan dana ne smijete vježbati. Planirate li u teretanu ili na fitness ne zaboravite ponijeti i traku za kosu. Ona će upiti višak znoja na ćelu i spriječiti da se znoj zadrži na korijenu kose.

Birajte jastučnicu
Imate li novu frizuru to ne znači da morate spavati sjedečki. Ležanje je najgori neprijatelj isfenirane kose jer se ona lako zaleži i zamrsi. Želite li ove probleme svesti na minimum nabavite satensku jastučnicu. Saten je gladak, svilenkast materijal po kojem kosa slobodno pada i pomiče se lakše nego na pamučnom materijalu.

Perite kosu na suho
Šampon za suho pranje najbolji je prijatelj vaše nove frizure. Prah upija masnoće s korijena kose te čuva volumen i formu kose. Šampon posipajte po korijenu kose prije spavanja i vaša frizura će potrajati dulje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju