Kako biste se izbjegli rasprave sa stanodavcem i kako biste bili sigurni da će vam vratiti polog nakon iseljenja, prije useljenja provjerite nekoliko važnih stvari.

Stručnjaci iz američke agencije za nekretnine Trulia savjetuju da određena područja u stanu obavezno fotografiramo prije useljenja u unajmljeni stan i odmah o njima obavijestimo stanodavca jer je to najsigurniji način zaštite od problema.

1. Rupe od čavala
Velika je vjerojatnost da su prijašnji stanari vješali fotografije na zidove, postavljali ogledala, police ili pak radili bilo kakve druge zahvate u prostoru zbog kojih su morali pribijati čavle u zid.

Međutim, stanodavci ponekad uopće ne primjećuju te rupe koje mogu stvoriti oštećenja pa se prije useljavanja "osigurajte", fotografirajte ih i o njima obavijestite stanodavca.

Kako biste se izbjegli rasprave sa stanodavcem i kako biste bili sigurni da će vam vratiti polog nakon iseljenja, prije useljenja provjerite nekoliko važnih stvari.

2. Oštećenja na podovima
Podovi su podložni oštećenjima, ali ne morate snositi odgovornost za ona oštećenja koja niste vi napravili, stoga provjerite sve podne površine te "prijavite" stanodavcu pukotine, ogrebotine ili mrlje.

Kako povećati mali stan? - 3 Kako povećati mali stan? Trikovi s kojima ćete "izmisliti" nove kvadrate u domu

3. Oštećenja na prozorima
Provjerite otvaraju li se i zatvaraju prozori ispravno. Obratite pažnju na oštećenja prozorskih okvira, na stanje stakla i eventualne ogrebotine te isprobajte rade li rolete ili šalaporke ispravno.

4. Kućanski aparati
U većini unajmljenih stanova dočekat će vas veći kućanski aparati poput hladnjaka, štednjaka, perilice rublja, televizora i slično. Prije useljenja nećete moći provjeriti rade li neki od njih u potpunosti ispravno, ali zato možete odmah provjeriti jesu li npr. kablovi u dobrom stanju ili potrgani na nekom dijelu i nedostaju li možda police u frižideru. Televizor odmah možete upaliti pa to obavezno učinite.

5. Zidovi
Njih je najlakše preletjeti pogledom, ali na tako velikim površinama ponekad ne primijetimo nedostatke. Stoga odvojite malo više vremena, pregledajte ih pažljivije kako biste na vrijeme uočili nedostatke.

Pogledajte i zanimljive ideje za uređenje unajmljenog stana: 

Neka zablista: Šest odličnih ideja za uređenje unajmljenog stana Ogledala su odličan ukras Promijenite boju zidova Ukrasite stan podnom lampom +0 Birajte ukrasne detalje u živim bojama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju