5 stvari koje morate fotografirati prije useljenja u unajmljeni stan

Podijelite na

Kako biste se izbjegli rasprave sa stanodavcem i kako biste bili sigurni da će vam vratiti polog nakon iseljenja, prije useljenja provjerite nekoliko važnih stvari

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 9.8.2017 / 13:21

Prije nego unesete svoje stvari u unamljeni stan morate provjeriti nekoliko stvari

Prije nego unesete svoje stvari u unamljeni stan morate provjeriti nekoliko stvari (Foto: Living4Media)

Stručnjaci iz američke agencije za nekretnine Trulia savjetuju da određena područja u stanu obavezno fotografiramo prije useljenja u unajmljeni stan i odmah o njima obavijestimo stanodavca jer je to najsigurniji način zaštite od problema.

1. Rupe od čavala

Velika je vjerojatnost da su prijašnji stanari vješali fotografije na zidove, postavljali ogledala, police ili pak radili bilo kakve druge zahvate u prostoru zbog kojih su morali pribijati čavle u zid. Međutim, stanodavci ponekad uopće ne primjećuju te rupe koje mogu stvoriti oštećenja pa se prije useljavanja "osigurajte", fotografirajte ih i o njima obavijestite stanodavca.

"Kako biste se izbjegli rasprave sa stanodavcem i kako biste bili sigurni da će vam vratiti polog nakon iseljenja, prije useljenja provjerite nekoliko važnih stvari."

2. Oštećenja na podovima

Podovi su podložni oštećenjima, ali ne morate snositi odgovornost za ona oštećenja koja niste vi napravili, stoga provjerite sve podne površine te "prijavite" stanodavcu pukotine, ogrebotine ili mrlje.

3. Oštećenja na prozorima

Provjerite otvaraju li se i zatvaraju prozori ispravno. Obratite pažnju na oštećenja prozorskih okvira, na stanje stakla i eventualne ogrebotine te isprobajte rade li rolete ili šalaporke ispravno.

4. Kućanski aparati

U većini unajmljenih stanova dočekat će vas veći kućanski aparati poput hladnjaka, štednjaka, perilice rublja, televizora i slično. Prije useljenja nećete moći provjeriti rade li neki od njih u potpunosti ispravno, ali zato možete odmah provjeriti jesu li npr. kablovi u dobrom stanju ili potrgani na nekom dijelu i nedostaju li možda police u frižideru. Televizor odmah možete upaliti pa to obavezno učinite.

5. Zidovi

Njih je najlakše preletjeti pogledom, ali na tako velikim površinama ponekad ne primijetimo nedostatke. Stoga odvojite malo više vremena, pregledajte ih pažljivije kako biste na vrijeme uočili nedostatke.

 

 

 

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se