Svatko od nas ima svoju rutinu i način na koji čistimo dom. No, ono što bi nam trebalo biti zajedničko je da u tu rutinu uključimo i ovih pet stvari koje (pre)često preskočimo tijekom čišćenja

1. Daljinski upravljač
Ovaj predmet smatra se jednim od najprljavijih u skoro svakom kućanstvu, što baš i ne čudi. Postoje brojni načini pomoću kojih prljavština i klice dospijevaju na daljinski upravljač, stoga se čišćenje tog predmeta ne smije zanemariti.

Srećom, nije potrebno puno vremena i napora da se daljinski očisti. Dovoljno je da ga prebrišete maramicama za dezinfekciju.

2. Prekidači za svjetlo

Važno je da u rutinu čišćenja doma uključimo i ovih pet stvari koje (pre)često znamo preskočiti i zanemariti

Još jedna stvar na koju često zaboravimo, a koja se smatra jednom od najprljavijih u našim domovima je prekidač za svjetlo. Uz daljinski, prekidači su ti koje jako često dodirujemo i tako prenosimo prljavštinu i klice.

Zato bismo ih jednom tjedno trebali očistiti s dezinfekcijskim sredstvom.

3. Kanta za smeće
Često puta promijenimo vreću za smeće, a ni ne sjetimo se da bismo trebali oprati prvo kantu. Umjesto toga, samo stavimo novu vreću i više ne razmišljamo o tome. No, kanta za smeće nikako ne bi smjela biti zaboravljena tijekom čišćenja doma.

Stoga s vremena na vrijeme temeljito "okupajte" kantu za smeću, a između toga češće mijenjajte vreće za smeće i ako je zaprljate, odmah to područje očistite.

4. Četke i češljevi za kosu
Pravilna briga o četkama i češljevima za kosu važnija je nego što mislimo. Takva briga podrazumijeva da nakon svakog korištenja uklonimo dlake koje su se našle na njima, te da ih jednom mjesečno i da sa škaricama odrežete one vlasi koje su ostale zapetljane i koje se mogu tako lako ukloniti.

Provjerite kako najlakše i najbrže očistiti četku za kosu.

5. Žarulje
Već smo postali profesionalci u primjećivanju prašine na svim plohama i mjestima u našim domovima. Čak brišemo prašinu s lustera i ostalih svjetiljki, no često zaboravljamo na to da se prašina nakuplja i na samim žaruljama.

Bitno je s vremena na vrijeme očistiti i same žarulje od prašine jer će tada prostor biti jače osvijetljen. Samo budite nježni jer je ipak riječ o krhkom predmetu i pripazite da je svjetlo ugašeno te da su žarulje ohlađene.

Pogledajte 10 pravila čišćenja doma koja će vam olakšati život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju