Svatko od nas ima svoju rutinu i način na koji čistimo dom. No, ono što bi nam trebalo biti zajedničko je da u tu rutinu uključimo i ovih pet stvari koje (pre)često preskočimo tijekom čišćenja

1. Daljinski upravljač
Ovaj predmet smatra se jednim od najprljavijih u skoro svakom kućanstvu, što baš i ne čudi. Postoje brojni načini pomoću kojih prljavština i klice dospijevaju na daljinski upravljač, stoga se čišćenje tog predmeta ne smije zanemariti.

Srećom, nije potrebno puno vremena i napora da se daljinski očisti. Dovoljno je da ga prebrišete maramicama za dezinfekciju.

2. Prekidači za svjetlo

Važno je da u rutinu čišćenja doma uključimo i ovih pet stvari koje (pre)često znamo preskočiti i zanemariti

Još jedna stvar na koju često zaboravimo, a koja se smatra jednom od najprljavijih u našim domovima je prekidač za svjetlo. Uz daljinski, prekidači su ti koje jako često dodirujemo i tako prenosimo prljavštinu i klice.

Zato bismo ih jednom tjedno trebali očistiti s dezinfekcijskim sredstvom.

3. Kanta za smeće
Često puta promijenimo vreću za smeće, a ni ne sjetimo se da bismo trebali oprati prvo kantu. Umjesto toga, samo stavimo novu vreću i više ne razmišljamo o tome. No, kanta za smeće nikako ne bi smjela biti zaboravljena tijekom čišćenja doma.

Stoga s vremena na vrijeme temeljito "okupajte" kantu za smeću, a između toga češće mijenjajte vreće za smeće i ako je zaprljate, odmah to područje očistite.

4. Četke i češljevi za kosu
Pravilna briga o četkama i češljevima za kosu važnija je nego što mislimo. Takva briga podrazumijeva da nakon svakog korištenja uklonimo dlake koje su se našle na njima, te da ih jednom mjesečno i da sa škaricama odrežete one vlasi koje su ostale zapetljane i koje se mogu tako lako ukloniti.

Provjerite kako najlakše i najbrže očistiti četku za kosu.

5. Žarulje
Već smo postali profesionalci u primjećivanju prašine na svim plohama i mjestima u našim domovima. Čak brišemo prašinu s lustera i ostalih svjetiljki, no često zaboravljamo na to da se prašina nakuplja i na samim žaruljama.

Bitno je s vremena na vrijeme očistiti i same žarulje od prašine jer će tada prostor biti jače osvijetljen. Samo budite nježni jer je ipak riječ o krhkom predmetu i pripazite da je svjetlo ugašeno te da su žarulje ohlađene.

Pogledajte 10 pravila čišćenja doma koja će vam olakšati život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju