Ljeto je tu, a misli na godišnjem! Odlazite li samo nekoliko stotina kilometara od mjesta stanovanja ili čak tisuće kilometara dalje, ovi savjeti dobro će doći za obje varijante. Ako već niste, počnite slagati listu stvari uz koje će vaš odmor biti idealan, a mi vam donosimo podsjetnik koji će vaš popis učiniti potpunim.

Popis putnih stvari omogućit će vam bolju organiziranost, preglednost, ali će vam poslužiti i kao pokazatelj da ste možda pretjerali ukoliko je popis predug.

1. Vrećice

Vrećice za pohranu jedna su od stvari na koje prilikom pakiranja na putovanje često zaboravimo. Iako nam je bitnije ne zaboraviti omiljeni komad odjeće ili četkicu za zube, vrećice će nam pomoći u nekoliko situacija. Olakšavaju organizaciju putne torbe ili ruksaka, a putujete li u vlažnije krajeve u njima možete držati sve ono što želite zaštititi od vlage. Svakako, možete ih i kupiti u svakoj trgovini, ali ako ih ponesete, na godišnjem odmoru imate jednu brigu manje.

2. Torbica s lijekovima

Opuštajući godišnji odmor sigurno ne želite provesti s mišlju kako bi se nešto loše moglo dogoditi, no takve situacije ne možemo nikako predvidjeti, stoga je bolje uz sebe imati barem osnovno iz kućne ljekarne. To svakako uključuje flastere, analgetike i probiotičke lijekove. Duža putovanja podrazumijevaju puno sjedenja, konzumiranja hrane koja nije najbolji odabir za osjetljivije želuce pa nerijetko dolazi do tzv. putničkog proljeva. Također, promjena klime utječe na probavu pa kako biste izbjegli nevoljene pojave poput nadutosti i probavnih smetnji, dobro bi bilo da uz sebe imajte Linex® koji će vas spasiti ako "dobre" i "štetne" bakterije u crijevima treba dovesti u ravnotežu.

3. Šal

U slučaju da tijekom godišnjeg odmora odsjedate u smještaju u kojem još niste bili, može doći do raznih nepredviđenih situacija. Mnogi apartmani na moru nemaju grijanje pa se u slučaju naglog zahladnjenja možete naći u situaciji da će vam preko noći trebati i deke. Nikad ne možete u potpunosti biti sigurni peru li ih vlasnici pa je bolja opcija uz sebe imati veliki šal koji u takvoj situaciji može poslužiti kao pokrivalo. Ako do toga ne dođe, šal vam poslužiti i kao dio outfita ili kao prostirka na kojoj ćete sjediti na tulumima na plaži ili čak kao pokrivalo za glavu.

4. Ručna svjetiljka

Bilo da ste avanturistica ili samo osoba kojoj nije ugodno u mraku, ručna svjetiljka svakako će vam biti od pomoći na putovanju. Zaputite li se u duge ljetne šetnje noću, ručna svjetiljka olakšat će vam orijentaciju, a vi ćete se osjećati barem malo sigurnije.

5. Igla i konac

Mogu poslužiti kako „prva pomoć“ ako vam se na putovanju ošteti jedina putna torba ili ruksak koji imate uz sebe. Spretnije mogu iglom i koncem, barem privremeno, zaštititi omiljene japanke ako dođe do pucanja.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku

 

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju