Vikendu se svi radujemo cijeli tjedan, a onda kada dođe proleti u trenu. Ako još k tome u ponedjeljak na posao dođete umorni i bezvoljni, vrijeme je da produžite svoj vikend. Tajna je u malim stvarima koje možemo napraviti tijekom tjedna, a koje nam omogućuju da se osjećamo sretni i ispunjeni. Zaboravite rutinu i radite nešto novo

1. Priredite zabavu sredinom tjedna
Pozovite bliske prijatelje i obitelj k sebi na večeru i čašu vina. Opustite se i ponašajte kao da sutra ne morate naviti alarm i otići na posao. Ovo je odličan trik jer će mozak biti preplavljen novim podražajima i činit će vam se da je dan trajao dulje.

2. Provedite spa dan
Tko kaže da se ne možete opustiti i otići na beauty tretman u srijedu nakon posla. Ako si ne možete priuštiti profesionalan tretman, stvorite wellnes kod svoje kuće s kozmetičkim proizvodima koje imate, svijećama i opuštajućom glazbom. Ne morate čekati vikend da se maksimalno opustite.

3. Izađite van na večeru tijekom tjedna
Nije samo vikend rezerviran za izlazak van s dragim ljudima kako bi stigli popričati o stvarima koje su se dogodile tijekom tjedna. Otiđite na večeru u restoran početkom ili sredinom tjedna i provedite večer u dobrom društvu. Zbog ovog netipičnog poteza činit će vam se da vikend traje duže nego inače.

4. Otiđite u kino
Provedite večer u kinu jer je to odličan način da se malo odmaknete od stvarnosti. Tako ćete ublažite stres i zaboraviti na svakodnevne probleme.

Pročitajte i 7 ideja za vikend koji će vas napuniti energijom za radni tjedan.

Uz to, istraživanja su pokazala kako tužni filmovi pomažu olakšati bol koju osjećate, a svi znamo da je vikend najbolji način za ublažavanje boli.

5. Bavite se svojim hobijem
Hobi je odličan način rješavanja nakupljenog stresa tijekom tjedna. No, užasno je teško užitak i ostale obveze obaviti tijekom vikenda jer je to jednostavno premalo vremena. Umjesto da se zalegnete na kauč nakon što ste večerali, bavite se svojim hobijem.

Treba veliki angažman i vremena da se naviknete pretvarate da je vikend na kraju radnog dana, ali morate biti svjesni da vam to može pomoći da se sljedeći dan na posao vratite puni energije i tako lakše dočekate pravi vikend koji tek slijedi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju