Osim odlaskom na razne tretmane, glatke i uređene noge moguće je imati čak i ako koristite najbrži i najpraktičniji način uklanjanja dlačica – britvicu. Žene koje uvijek imaju glatke noge, bez crvenila, prištića i iritacija otkrile su pravila kojih se uvijek pridržavaju.

1. PRIJE BRIJANJA ODRADE PILING

Piling je najbolji način uklanjanja "mrtve kože" i trebali biste ga napraviti prije svakog brijanja. Koža pilingom postaje mekša, a brijanje sigurnije. One koje uvijek imaju glatke noge znaju i da piling nije dozvoljen nakon brijanja jer je koža tada preosjetljiva i nadražena.

2. NE ODIJEVAJU SE NAKON BRIJANJA

Ako uskočite u omiljene skinny traperice odmah nakon brijanja, povećane su šanse za pojavu iritacije. Osim uskih odjevnih komada, izbjegavajte i snažno trljanje ručnikom. U redu je laganim tapkanjem ukloniti višak vode s nogu, a to će rezultirati mekom i zdravom kožom.

3. MIJENJAJU BRITVICU

Na oštricama britvice mogu se zadržavati bakterije koje neće učiniti ništa dobro vašim nogama, pogotovo ako niste napravili piling. Jednokratne britvice većina koristi više od jednom, pa bi ih trebalo dezinficirati prije svake uporabe. Na one najosjetljivije mislio je i Gillette Venus, predstavljajući novi ženski brijač Gillette Venus Divine Sensitive. Riječ je o brijaču s tri oštrice, s premazom za ugodno brijanje te trakicama za intenzivno vlaženje kože s dodatkom biljnih ulja za glatko i ugodno brijanje.

4. DLAČICE UKLANJAJU NAVEČER

Za najglađe rezultate bitno je i vrijeme koje birate za uređenje nogu. Stručnjaci za ljepotu savjetuju brijanje nogu navečer, neposredno prije odlaska u krevet. Tijekom sna noge postaju toplije, a koža blago nabubri, pa ujutro dlake nisu toliko izvan kože te su manje dostupne.

5. NIKADA NE KORISTE TUĐU BRITVICU

Živite li s partnerom, postoji velika vjerojatnost da su se (koliko god to ružno zvučalo) vaše bakterije navikle na njegove, a njegove na vaše. Bez obzira na to, koža je osjetljiv organ koji treba tretirati s oprezom i nježnošću. Posuđivanje tuđe britvice može dovesti do iritacija, pa čak i do ozbiljnijh infekcija.

Saznajte još praktičnih savjeta kako biste se pripremili za ljeto!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju