Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lagano, malim promjenama svakodnevnih navika prije spavanja itekako možemo utjecati na plan mršavljenja. Otkrivamo 5 trikova prije spavanja koji će vam olakšati put ka idealnoj težini

1.Večera bez soli
Želite li se probuditi bez napuhanog trbuha i otečenih nogu, pazite što jedete. Slana hrana prije spavanja je neprijatelj vaše linije. Sol tijekom noći ostaje u tijelu i zadržava vodu zbog čega dolazi do nadutosti. Večera mora biti lagana. Preporuka je kuhano povrće i čisto meso ili riba pripremljeno bez prženja na ulju.

2. Piće
Gazirana pića kao i ona prepuna šećera mogu ugroziti vaš san, ali i liniju. Šećer se teško i sporo razgrađuje i zato ga treba izbjegavati prije spavanja. S druge strane, voda 'ispire' organizam i sprečava zadržavanje vode u tijelu. Nakon večere pijte običnu vodu sobne temperature. No ne pretjerujte s količinom.

Istraživanje je dokazalo kako spavanje u hladnijoj sobi tijelo troši više kalorija. Prije spavanja, izluftajte prostoriju i osvježite je koliko god možete.

3. Mračna soba
Hormon melatonin dokazano pomaže tijelu da potroši kalorije. S obzirom na to kako tijelo najviše melatonina proizvodi u potpunom mraku, osigurajte si ugodnu atmosferu za spavanje i dobro zamračite prostoriju.

4. Temperatura
Istraživanje je dokazalo kako spavanje u hladnijoj sobi tijelo troši više kalorija. Prije spavanja, 'izluftajte' prostoriju i osvježite je koliko god možete. Osim potrošnje kalorija, vaš će san biti puno čvršći i kvalitetniji, što je jednako važno za održavanje linije.

5. Aktivnost
Mislite li da fizička aktivnost prije spavanja nije dobra za vaše tijelo, varate se. Istraživanje je dokazalo kako bilo koji oblik tjelovježbe, ali i duža šetnja nakon večere pomaže organizmu da sagori više kalorija, ali i osigurava kvalitetniji san.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju