Na popisu želja većine nas sigurno se pod jednim brojem nalazi i posjet Parizu. Za neke Grad svjetla, za druge Grad ljubavi, no svi se možemo složiti da postoji nešto čarobno u glavnom gradu Francuske. Srećom taj dan posjete možete iščekivati upravo u najljepšim zagrebačkim caféima koji odišu pariškim ugođajem

1. Amélie
Osim slatkih i finih torti, kolača i keksa u poznatoj slastičarni "Amélie" sladak je i interijer. Pariški ugođaj i atmosferu osjetit ćete čim zakoračite u ovaj ugodni prostor.

Izbor slastica je bogat, a status najpopularnijih nose macaroni i eclaire od pistacija te torte Amélie i Vranyczany koja je nastala u suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt.

2. Crafter's Lav
Između Kamenitih vrata i Markovog trga našao se "Crafter's Lav" - spoj caféa i galerije. Unutrašnjost je prostrana, a na svakom zidu do 28. veljače možete naići na izložbu "Retrospektiva" Tomislava Sporiša.

Uz pariški ugođaj prisutan je i onaj povijesni, jer dijelovi jednog zida su čak iz 13. stoljeća.

Ovo je odlična lokacija za sve ljubitelje umjetnosti, ali i čajeva te piva. Naime, poslužuju se fini čajevi iz "Kuće zelenog čaja", a piva stižu iz njihove vlastite pivovare.

'Povedite prijateljice, počastite se i na jedno popodne izgubite se u pariškim čarima zagrebačkih caféa'

3. Hemingway Bar & Bistrot
Poznati "Hemingway" nezaobilazan je na našem popisu. Svojim izgledom podsjeća na pariške kavane iz 1920-ih, upravo onakve u kojima je i sam Ernest Hemingway ispijao kave i pronalazio inspiraciju.

S lijepim pogledom na "Hrvatsko narodno kazalište", uživanje u kavi i kroasanima s prijateljicama zajamčeno je, a ako se odlučite preskočiti kuhanje ručka, uvijek možete uživati u ukusnoj ponudi bistrota, u kojemu su pačja jela najtraženija.

4. Velvet Café
Zagušena svjetla, interijer u tamnim bojama te ležerna atmosfera čine "Velvet Café" odličnim izborom za napuniti baterije nakon radnog tjedna i za opušteno druženje s dragim ljudima.

Kava i čaj dijele prvo mjesto u narudžbama, a iako se kolač od jogurta tek nedavno našao u ponudi brzo je postao favorit gostiju.

Zavirite u naše galerije i pogledajte na koje se sve načine pariška romantika stopila s ovim zagrebačkim kafićama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju