Bundek se ponovo pretvara u najraskošniju cvjetnu oazu.

Na 53. Floraartu od 28. svibnja do 3. lipnja uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, izbora za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.

Na izložbi će se predstaviti najnoviji trendovi u krajobraznom uređenju, prezentirat će se nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i noviteti u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Edukacija je jedan od temeljnih ciljeva izložbe i organizatori se iznimno trude prenijeti na naraštaje odgovoran odnos prema prirodi i okolišu.

S ciljem senzibiliziranja javnosti i unapređenja kvalitete života nastupit će brojne udruge, a ove je godine jedan od partnera i Zoološki vrt, dok u suradnji s Dumovcem, skloništem za nezbrinute životinje 2. lipnja organizirana reviju pasa s ciljem njihova udomljavanja.

Izložbu u prosjeku posjeti oko od 350 tisuća ljubitelja cvijeća, a za posjetitelje Floraarta organizirana je besplatna autobusna linija od Mažuranićeva trga do Bundeka.

Floraart se u Zagrebu održava po 53. puta Floraart se u Zagrebu održava po 53. puta (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju