Na izgled kože ruku, osim sredstava za čišćenje i pranje negativno može utjecati i vremske prilike. Hladno i suho vrijeme u kombinaciji s vjetrom ili snijegom, znak su da ruke trebaju dodatnu njegu

Ruke su dio tijela koji je često nezaštićen i stalno izložen raznim vremenskim uvjetima. Nježne i njegovane ruke, ukoliko ih ne zaštitimo odgovarajućim proizvodima, lako mogu postati suhe, crvene i ispucale.

Kako bismo što dulje zadržali mladoliki izgled ruku potrebno je naći odgovarajuću kremu koja će ih štititi od isušivanja i pucanja. Osim što ćete ih dodatno njegovati kako bi pojačali efekt krema možete izvoditi i laganu masažu prstiju i ruku. Utrljavajući kremu potaknut ćete cirkulaciju, odstraniti odumrle stanice kože, a ruke će vam biti 'zahvalne'.

Savjet plus:
1. Aparati za sušenje ruku brzi su i učinkoviti, no dodatno isušuju ruke.  Ukoliko ih koristite obavezno nakon upotrebe nanesite kremu koja će nahraniti kožu.

2. Za pranje ruku birajte što nježnije blage šampone koji će ih najmanje isušivati kožu. Možda ćete morati testirati i nekoliko proizvođača prije nego li nađete savršeni proizvod  za vašu kožu, ali ulaganje u pravu kremu svakako se isplati.

3. Prilikom izlaska na suhi i hladni zrak ruke dodatno nahranite kremom koja odgovara vašem tipu kože i potom ih zaštitite rukavicama.

A u našoj galeriji provjerite koje su to mirisne i blagotvorne kreme najveći saveznici kože ruku.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju