Svima nam uvijek ostane polupuna bočica laka za nokte koji više ne možemo koristiti jer se lak stvrdnuo. No upotrebljavate li lak za nokte i u druge svrhe osim za uljepšavanje noktiju bočicu biste cijelu mogli iskoristiti. Evo kojih je to šest super praktičnih upotreba laka za nokte

1. Spriječite hrđanje nakita
Kad vaš novi metalni prsten stoji neko vrijeme na zraku, može oksidirati te promijeniti boju i izgledati kao da je zahrđao. Kako bi nakit što duže bio kao novi, premažite ga bezbojnim lakom za nokte.

Ne volite li slinom zatvarati koverte, rub koverte koji biste inače polizali premažite lakom za nokte i koverta će biti čvrsto i sigurno zalijepljena

2. Popravite oguljene cipele
Lakom za nokte što sličnijem boji cipela premažite oguljene dijelove i oštećenja na cipelama. Prije nego ga nanesete na cipele lak namažite na nokat kako biste vidjeli odgovara li zaista boji cipela.

3. Zaustavite poderanu nit na najlonkama

Kako nit na najlonkama ne bi otišla dalje, premažite vrh poderane niti bezbojnim lakom za nokte i pričekajte da se stvrdne.

4. Lakše navedite konac u iglu
Vrhom konca prođite po četkici laka za nokte ili ga jednostavno namočite u lak. Pričekajte kratko dok se ne stvrdne te na najbrži i najlakši način uvedite konac u ušicu igle.

5. Organizirajte ključeve
Obojite svaki ključ drugom bojom laka kako biste lakše zapamtili koji je ključ za što. Imat ćete veselu, šarenu hrpicu ključeva, a lak neće smetati kod umetanja ključa u bravu.

6. Zalijepite koverte

Ne volite li slinom zatvarati koverte, rub koverte koji biste inače polizali premažite lakom za nokte i koverta će biti čvrsto i sigurno zalijepljena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju