Za neke žene karijera je glavni cilj u životu, dok druge vjeruju da je majčinstvo najuzvišenija uloga koju pripadnice nježnijeg spola mogu imati. Ove slavne dame pokazuje da karijera ne isključuje majčinstvo. Štoviše, one svojim primjerima dokazuju da se najveći poslovni uspjesi mogu dogoditi tek nakon što žena postane majka.

Galerija Reese Witherspoon i kći Ava Phillippe Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Žene koje su postale slavne nakon što su rodile +4 Jill Abramson

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon postala je majka svojoj kćerkici Avi kad je imala tek 22 godine. Iako je u to vrijeme već radila na holivudskim filmovima, veću popularnost stekla je tek desetak godina kasnije, nakon što je utjelovila Plavušu s Harvarda, ali i osvojila Oscara za nastup u filmu Hod po rubu redatelja Jamesa Mangolda.

Danas je ponosna majka troje djece, a uspješnu karijeru proširila je i na sferu produciranja. Naime, upravo je njezina tvrtka omogućila snimanje televizijske serije Male laži.

Meryl Streep

Slavna holivudska diva ima plodnu karijeru dugu čak četiri desetljeća tijekom koje je osvojila prestižnu nagradu Oscar tri puta, a za nju bila nominirana čak 21 put. Svoj prvi zlatni kipić osvojila je 1980. godine za film Kramer protiv Kramera, nakon što je rodila svoje prvo dijete – sina Henryja. Poslije toga rodila je još tri kćeri, a karijera joj je s godinama postajala sve uspješnija i uspješnija. Danas se smatra jednom od najvećih glumica svih vremena.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Meryl Streep i kći Mamie Gummer (Foto: Profimedia)

Jill Abramson

Jill Abramson prva je i jedina žena koja je bila izvršna urednica prestižnih američkih novina The New York Times u njihovoj povijesti dugoj 160 godina. Danas je pak predavačica na uglednom sveučilištu Harvard. Ove poslovne uspjehe postigla je tek nakon što je postala majka.

Odlučila sam imati djecu u relativno mladoj dobi. Kćer sam rodila s 29, a sina s 31 godinom. To je bio odvažan potez i najsretnija odluka koju sam donijela u životu. Danas me oni neprestano podsjećaju da su poslovi prolazni, ali obitelj je vječna.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Jill Abramson (Foto: Afp)

Vera Wang

Vera Wang jedna je od najpopularnijh svjetskih dizajnerica, a pogotovo kada je riječ o vjenčanicama i svečanim večernjim haljinama koje su nosile brojne slavne dame – od bivše prve dame Michelle Obame do reality zvijezde Kim Kardashian. Čak 17 godina radila je kao urednica u američkom magazinu Vogue, a svoju dizajnersku karijeru pokrenula je tek s četrdeset godina – iste godine kad je posvojila svoju prvu kćer.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Vera Wang (Foto: Profimedia)

Tina Fey

Bila je prva žena koja je postala glavna scenaristica na kultnom američkom showu Saturday Night Live koji se prikazuje već više od četrdeset godina.

Svjetsku slavu postigla je serijom Televizijska posla, koju je sama osmislila, a koja je revitalizirala karijeru Aleca Baldwina. Serija se počela emitirati godinu dana nakon što je postala majka slatkoj kćerkici Alice.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Tina Fey i kći Alice (Foto: Profimedia)

Diane Von Furstenberg

Diane Von Furstenberg bila je razvedena 26-godišnjakinja s dvoje djece kada je dizajnirala svoju legendarnu haljinu na preklop u ranim sedamdesetim godinama prošlog stoljeća.
Bila sam tako zaposlena da nisam imala vremena razmišljati što drugi misle o meni. Morala sam se brinuti za svoje dvoje male djece, priznala je dizajnerica.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile Diane Von Furstenberg i kći Tatiana von Furstenberg (Foto: Profimedia)

J. K. Rowling

Prvu pomisao o malenom čarobnjaku Harryju Potteru J. K. Rowling dobila je putujući vlakom iz Manchestera u London gdje je radila kao tajnica za Amnesty International. No, prve retke ovog megapopularnog književnog serijala napisala je tek nekoliko godina kasnije, nakon što je rodila svoje prvo dijete. Danas se smatra najuspješnijom spisateljicom modernog doba s bogatstvom koje se procjenjuje na 650 milijuna britanskih funti.

Žene koje su postale slavne nakon što su rodile J. K. Rowling (Foto: Profimedia)

  Poznate žene koje su postale mame nakon četrdesete Poznate Hrvatice koje su postale mame u 40-ima Poznate Hrvatice koje su postale mame u 40-ima Poznate Hrvatice koje su postale mame u 40-ima +3 Poznate Hrvatice koje su postale mame u 40-ima

Slavne žene koje izgledaju baš poput svojih mama Marcheline Bertrand i Angelina Jolie Kaia Gerber sliči na svoju mamu Cindy Crawford Meryl Streep i Mamie Gummer +3 Ava Phillippe je ista Reese Witherspoon

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju