Postoje trikovi uz pomoć kojih možemo izgledati bolje na fotografijama. Nije tajna da se poznate osobe koriste tim tehnikama, pa zašto ne bismo i mi? Stoga prije nego što objavite kako niste fotogenični, budite sigurni da ne pravite neke od sljedećih pogrešaka koje sabotiraju vaš odličan izgled na fotografijama

1. Ne koristite oči kao svoju prednost.
Poziranje pred fotoaparatom u mnogima izaziva strah. ''Buljenjem'' u objektiv kamere izgledate nesamouvjereno i uplašeno, zbog čega ne izgledate onako kako biste željeli i mogli. No, škiljenje je tehnika zbog koje ćete zavoljeti pozirati. Lagano zaškiljite, ali pri tome izgledajte kao da ste ugledali srnu na cesti. Vjerujte, ova poza učinit će čuda.

2. Ne znate kamo s rukama.
Spremate se pozirati, ali ne znate kamo s rukama. To može biti problem jer će napetost na vašem licu odmah biti primijećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Nezgodan problem može se vrlo lako riješiti. Neka ruke zauzmu položaj kao da želite uzeti šalicu kave ili sunčane naočale ili ruke smjestite u džep. Možete ih držati na bokovima ili zauzeti pozu kao da ih želite malo detaljnije pogledati nakon što ste se vratili s manikure.

3. Govorite ''ptičica''.
Riječ ''ptičica'' prilikom fotografiranja jednostavno ne pali. Štoviše, kada ju kažete izgledate posve neprirodno. Ako već morate nešto reći pokušajte s riječi ''modeli'' jer će usta ostati lagano otvorena, a osmijeh će izgledati posve prirodno.

Nagnite glavu blago u jednu stranu i ''uvucite'' bradu. Dodajte još k tome škiljenje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografiranja.

4. Ne vježbate.
Vježbom do savršenstva, izreka je koja se može primijeniti na sve, pa tako i na fotogeničniji izgled. Stanite ispred ogledala i pokušajte zauzeti različite poze i izraze lica kako biste vidjeli što vam najbolje odgovara. Jednom kada se nađete pred objektivom fotoaparata bit ćete samouvjereniji jer ćete znati kakvu pozu zauzeti, a onda se možete nadati samo najboljem.

5. Imate usiljeni smiješak.
Zbog ovakve vrste osmijeha nitko ne može ispasti dobro na fotografijama. Kako biste izbjegli ''usiljeni'' smiješak, koristite svoj jezik. Smjestite jezik odmah iza prednjih zubi dok se smijete. Na taj način izgledati ćete opuštenije i prirodnije.

6. Previše ste ukočeni.
Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može izazvati veliku nelagodu, no ne morate zbog toga na fotografiji izgledati nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini kako bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrijebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar

7. Gledate ravno u kameru
Nagnite glavu blago u jednu stranu i ''uvucite'' bradu. Dodajte još k tome škiljenje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografiranja.

Pročitajte i 7 pravila za savršenu fotografiju u bikiniju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju