Muškarci i žene na iste situacije uglavnom gledaju različito. Upravo zato ponekad se čini da ne govorimo istim jezikom. Obratite pozornost na sljedećih 7 fraza kako biste shvatili način razmišljanja druge osobe te izbjegli nesporazume

1. "Moramo razgovarati"
On: Za muškarca je svaki razgovor znak da moraju riješiti određeni problem. Stoga, ako čuju ovu frazu, to znači da je nešto pošlo po krivu i zbog toga su napeti.

Ona: Komunikacija za ženu znači zbližavanje s partnerom. Poziv za razgovor za nju ne mora imati određenu svrhu, a odbijanje poziva može ju samo uzrujati.

2. "Ne slušaš me"
On: Muškarci bolje pamte informacije koje su im dane bez uzrujavanja. Odnosno, dok jedna osoba priča, oni ju izravno gledaju bez velikih popratnih ekspresija lica ili riječi. Iako se tako često muškarci mogu činiti nezainteresiranima za razgovor, oni zapravo slušaju vrlo pozorno.

Ona: Žena obično izražava svoju zabrinutost ili bilo kakvu drugu emociju mimikama lica i uzvicima čuđenja, negodovanjima ili pak neslaganjima tijekom razgovora s drugom osobom. Muškarci jednostavno ne razumiju takvo ponašanje koje ih čak može živcirati.

Pročitajte i 5 najglupljih rečenica koje joj ne smijete reći.

3. "Napravimo to zajedno"
On: Muškarci ne vole dijeliti svoje uspjehe i jednako tako ne vole sudjelovanje u timskim radu.

Za muškarca je svaki dijalog znak da moraju riješiti određeni problem. Stoga, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo po krivu i zbog toga su napeti

Ona: Znanstvenici tvrde da hormon oksitocin čini žene puno društvenijima. Timski rad važan im je jer je to način na koji mogu sebi dokazati da nisu same.

4. "U redu je"
On: Muškarci ne pokazuju svoje emocije u tolikoj mjeri kao žene, a to se reflektira u njihovom govoru. Imaju nekoliko epiteta u svom svakodnevnom govoru i riječi poput ''ok'' ili ''u redu'' normalne su za njih.

Ona: Žena kaže oko 20.000 riječi svaki dan. Kako bi živopisno iskazala emocije, žene koriste riječi poput ''predivno'' ili ''izvanredan'', dok se ''u redu je'' ili ''ok'', smatra pomalo bezobraznom frazom.

5. "To je muški posao"
On: Kada muškarac kaže da je nešto muški posao, vjerojatno ne može pronaći prave riječi da opiše pojedinu radnju. Radnja je, u većini slučajeva, sramotna.

Ona: Fraza da je nešto ''muški posao'' uglavnom će izazvati negativne reakcije kod žena. Ne samo da će je to povrijediti jer će žena misliti da nije dovoljno sposobna za obavljanje pojedine obaveze, već će početi razmišljati i kako njezin muškarac traži nekoga novog. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju