Već smo nebrojeno puta spominjali mlade žene koje su ljubav i sreću pronašle s 10, 15 ili 20 godina starijim muškarcem. No riječ je o dvosmjernoj ulici koja se u posljednje vrijeme spominje sve češće, a pitanje koje se provlači kroz ovaj ljubavni efekt glasi - što to mlađe muškarce privlači na starijim ženama?


1. Ljubav ne poznaje granice ni godine
, u to smo se uvjerili nebrojeno puta. No kada je riječ o muško-ženskim odnosima, razlika između godina uvijek je zanimljiva tema, posebno ako se odnosi na vezu između starije žene i mlađeg muškarca.

Kako bi razjasnili ovaj snažan efekt privlačnosti, provedena je anketa na uzorku od preko 100 muškaraca koji ljube starije žene, a pitanje koje im je postavljeno glasilo je - što ih je to najviše privuklo kod partnerice? Iako su odgovori bili različiti, neki su se često ponavljali, a mi smo izdvojili 7 najiskrenijih.

2. Samouvjerene su
Zrelije žene su stabilnije i sigurnije u sebe te znaju što žele, ali, što je još važnije, znaju što ne žele. Iako uvijek postoje iznimke, žene zrelije dobi stekle su životno iskustvo i izgradile svoj karakter, što im značajno pomaže u donošenju odluka, kako onih životnih tako i ljubavnih.

3. Tolerantnije su i opuštenije
S obzirom da svi mi tijekom godina stječemo brojna životna iskustva, ona se odražavaju na naš karakter i buduće odluke. Upravo zbog toga, žene s bogatijim iskustvom puno su tolerantnije te životne nedaće i situacije rješavaju lakše i smirenije, što je u vezi vrlo važno.

4. Profinjenije su i zrelije
Svaka će žena s vremenom izgraditi neki svoj životni stil, životno i emotivno iskustvo i sigurnost u sebe, što muškarci, posebno oni mlađi, smatraju vrlo privlačnom osobinom.

5. Izbirljivije su
Iako ova osobina na prvu ne zvuči toliko pozitivno, u očima mlađeg muškarca ona je veliki plus. Žene tijekom godina puno su svjesnije svojih potreba te biraju s kime će provoditi vrijeme. To predstavlja veliki kompliment jednom muškarcu, jer je 'ona izabrala baš njega'.

6. Neovisnije su
One su itekako svjesne kakvih sve muškaraca ima, jer iza sebe sigurno imaju pokoju neuspješnu vezu ili gorku ljubavnu priču. Zbog toga znaju cijeniti kvalitetnu vezu i kvalitetnog muškarca.

7. Seksualno su otvorenije
Dokazano je kako žene s godinama sve više uživaju u seksu. Razlog tome je samopouzdanje, ali bolje poznavanje svoga tijela te svojih želja i potreba. Starije žene u seksu su puno otvorenije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju