Pitali smo naše čitateljice kako se one odgovorno ponašaju na suncu. Nismo ni sumnjali da će za nas imati mnoštvo korisnih savjeta. Ovo je sedam zlatnih pravila njihove zaštite od sunca.

 

1. SUNČANJE NAKON 16 SATI 

Ovo ljeto pokušat ću biti disciplinirana i sunčat ću se samo poslije 16 sati. Ujutro mi je malo prerano jer baš nisam jutarnji tip. Također, mackat ću se zaštitinim kremicama svaki put nakon kupanja i pazit ću na svoju kožu.

2. ZAŠTITA OD SUNCA I DOK SJEDITE U HLADU 

Dok boravim u hladu, zaštit ću se kremom za sunčanje jer sunčeve zrake dopiru i ondje. Uz kremu za sunčanje iz linije Anthelios koristit ću balzam od mrkve za brzu i ljepšu preplanulost. Uz to, dobro je uvijek imati La Roche-Posay termalnu vodicu za lice kojom se osvježi koža lica, a i tijela na visokim temperaturama.

3. NIKAMO BEZ ŠEĆERA 

Šešir je već odavno moj vjerni pratitelj, a na plažu planiram ići nakon 16 sati. Još samo moram nabaviti kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom i spremna sam za odmor i uživanje.

4. PRIJE TRENINGA VANI OBVEZAN JE ZAŠTITNI FAKTOR 

Prije svakog treninga namažem cijelo tijelo kremom sa zaštitnim faktorom 50. Na lice, vrat i uši nanosim zaštitnu kremu za lice faktor 30 i balzam za usne sa zaštitnim faktorom. Na glavu još obvezno stavljam kapu sa šiltom, a ovisno o vremenu i sunčane naočale.

5. PAZITI NA DOVOLJAN UNOS TEKUĆINE  

Ovog ljeta, uz neizostavno mazanje kremama za sunčanje, primijenit ću i neke nove metode zaštite od sunca. Jedna je od njih nošenje puno tekućine i voća sa sobom na plažu kako bih nahranila svoje tijelo i kožu da ona ne bi dehidrirala.

6. LICE MAZATI ZAŠTITINIM FAKTOROM I DO NEKOLIKO PUTA NA DAN 

Moje je uvjerenje da je sunce zdravo i uživam provoditi vrijeme sunčajući se. No na lice obavezno stavim kremu faktor 50 jer iako volim sunce, dodatne bore i pigmentacijske mrlje nisu baš poželjne.

7. NIŠTA NE PREPUŠTATI SLUČAJU 

Tijekom procesa sunčanja treba biti odgovoran i njegovati kožu da nam ostane hidratantna, elastična i sjajna uz zaštitni faktor. Ne želimo da nam koža bude suha, ispucana i crvena, a sve se to može dogoditi ako ne štitimo kožu od sunca.

 

Ovog ljeta, preporučujemo liniju Anthelios brenda La Roche-Posay za sigurnu zaštitu osjetljive kože. Pronađite zaštitu koja odgovara vašem tipu kože i ponašajte se odgovorno na suncu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju