Kao u modi, svake sezone trendovi se mijenjaju i kada je riječ o vjenčanjima. Ovoga puta vladaju svadbeni trendovi stvoreni za svaki džep. Evo kako uz malo kreativnosti i pomalo drugačijeg pristupa možete imati dan iz snova bez da potrošite pravo malo bogatstvo

1. Svadbeni ručak umjesto večere

Svečani ručak koji se nastavlja na zabavu u suton, uz koktele i spontani ples, ono je što ove sezone mladenci radije biraju od večera od nekoliko sljedova i zabave do jutra. Ne samo da su mnogo jeftiniji, prijemi gostiju koji uključuju ručak pružaju kvalitetniju ponudu hrane onda kada su gosti zaista gladni, slavlje lakše podnose stariji članovi obitelji, a mlađima ostavlja prostor za zabavu koja se može nastaviti i na drugoj lokaciji ako je tako predviđeno. Kada je riječ o vjenčanjima na otvorenom ili u kući s bazenom svakako su bolja i efektnija opcija navedene dnevne varijante.

 

 2. Vjenčanja u prirodi ili neuobičajenim prostorima umjesto skupih hotela

Iako će mnogi koji su već prošli organizaciju svadbe reći da su, kada se sve zbroji, svadbe u hotelima među jeftinijima, u nekim slučajevima tomu nije tako. Izlazak matičara na vaše omiljeno mjesto nije najpovoljnije rješenje, no prijem gostiju i zabava u prostorima kao što su galerije, obiteljska gospodarstva, unajmljene kuće s bazenom ili one zavučene u prekrasnoj prirodi, ostavljaju prostora za jeftinije kombinacije kada su hrana i piće dobrodošlice u igri.

3. Boho haljine u pastelnim bojama umjesto klasičnih vjenčanica

Mladenke u 2017. godini nosit će lepršave haljine boho stila spuštenih ramena ili dubokog V izreza, s mogućnošću cvjetnih otisaka i čipke u nježnim pastelnim tonovima. Teške krinoline i princeza haljine, te, uz bokove, uske sirena toalete ove su sezone zaboravljene.

 

Boho lepršave haljine trenutno možete naći već od 300 kuna u 'high street' ili internetskim trgovinama, a svakako povoljnije cijene takvih haljina od klasičnih vjenčanica pronaći ćete i kod hrvatskih dizajnera.

4. Ljubav na prvi pogled umjesto luksuzne limuzine

Skupocjene limuzine ove godine zamijenili su automobili u kojima se mladenci osjećaju kao kod kuće. Udobnost i osjećaj sigurnosti, ono je što grije srce mladencima i spremno ih vodi na taj važan čin u njihovom životu. Ljubav na prvi pogled, osim u slučaju mladenaca, događa se i s vozilom kao što je novi Renault Clio koji će na taj veliki dan, ali i u zajedničkom životu, biti vjeran pratitelj mladog bračnog para.

5. Razni deserti umjesto velike svadbene torte

Desertni stol s ponudom od nekoliko finih slastica poput torte od sira sa sezonskim voćem, mirisnih pita ili romantičnih francuskih makarona oduševit će goste, a vama poštedjeti budžet. Velika svadbena torta koju na kraju nitko ne jede polako pada u zaborav.

6. Opuštene frizure s cvijećem u kosi umjesto krutih svečanih

Raspuštena kosa u mekim valovima s krunom od lišća ili cvijeća te opuštene, nehajne, niske punđe te vilinske pletenice frizure su koje će obilježiti ovu sezonu vjenčanja. Zalizane španjolske punđe ili svečane frizure učvršćene s puno laka za kosu nepoželjne su.

7. Elektroničke pozivnice umjesto skupih papirnatih

Život u digitalnoj eri olakšan nam je u mnogočemu, a posebice kada je riječ o pozivanju velike grupe ljudi na neki događaj, u ovom slučaju vaše vjenčanje. Tu svakako možete pokazati vašu kreativnost, od kolaža slika koje prate vašu vezu kroz godine, kratkog videa u kojemu pozivate goste na svečanost ili pak jednostavnog maila s tekstom koji osvaja – baš sve je dopušteno i sve ostavlja prostora u vašem budžetu za neke druge stvari koje su vam bitne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju