Muškarci često u šali kažu da je ženski orgazam najmisterioznija stvar na svijetu. Možda im se tako čini samo zato što još uvijek vjeruju u neke prastare mitove vezane uz njega. Donosimo vam listu zabluda o ženskom orgazmu koje biste što prije trebali zaboraviti jer vam u suprotnom mogu pokvariti užitak

1. Sve žene mogu brzo i lako doživjeti orgazam. Kao i kod svih drugih aspekata seksa i ovaj ovisi isključivo o osobi. Međutim, prema istraživanjima, ženama u prosjeku treba i do 20 minuta da bi doživjele orgazam.

Jedan od 'problema' su i nerealna očekivanja muškaraca. Oni mogu doživjeti orgazam u prosjeku tri do pet minuta od penetracije što je premalo vremena za većinu žena.

Ne dopustite da vas filmovi zavaraju, žene koje mogu doživjeti višestruki orgazam zapravo su u manjini stoga ne zamarajte ako ga nikada niste iskusili i neopterećeno uživajte sa svojim partnerom.

2. Sve žene mogu doživjeti višestruki orgazam. Ne dopustite da vas filmovi zavaraju. Žene koje mogu doživjeti višestruki orgazam zapravo su u manjini stoga ne zamarajte ako ga nikada niste iskusili i neopterećeno uživajte sa svojim partnerom
 
3. Orgazam je jedini cilj tijekom seksa. Krivo. Poanta seksa je zadovoljstvo. Naravno, orgazam je sjajan nusprodukt seksa, ali ne smije biti glavni i jedini cilj tijekom seksualnog odnosa.

Stručnjaci kažu da bi seks trebao biti poput putovanja – usmjeren ka istraživanju, a ne samoj destinaciji. Na taj način smanjuje se pritisak koji partneri mogu osjećati tijekom odnosa u želji da jedno drugome pruže maksimalan užitak.

4. Poza nema nikakav utjecaj na ženski orgazam. Potpuno suprotno. Poza tijekom seksa itekako je bitna za sve žene. Naime, mala je vjerojatnost da će žena doživjeti orgazam isključivo od penetracije i zbog toga je važno da poza dozvoljava direktnu ili indirektnu stimulaciju klitorisa.

Najvažnija stvar koju morate zapamtiti je sljedeća – vaš orgazam jednako je važan kao i onaj vašeg partnera.

5. Žene ne vole seks 'nabrzaka'. S obzirom na vremensku ograničenost, brzinski seks ne mora rezultirati orgazmom. On je obično pomalo 'divlji', zabavan i postaje sjajan način za održavanje strasti trenucima kada vam posao i obaveze oduzimaju vrijeme koje bi partneri trebali imati jedno za drugo.

Mit koji govori da žene ne vole seks 'nabrzaka' zato što se tijekom njega ne mogu dublje povezati s partnerom i zato što on nužno ne završava orgazmom potpuno je kriv.

6. Penetracija je ključ ženskog orgazma. Ona ne vodi uvijek do orgazma i samo 25 posto žena može ga doživjeti isključivo od penetracije. Statistike su pokazale da je postotak žena kojima je potrebna stimulacija klitorisa je puno veći i to pobija jedan od najvećih mitova o ženskom orgazmu.

7. Muški orgazam je primaran, a ženski sekundaran po važnosti. Suprotno uvriježenom mišljenju, i kod ovog pitanja bitna je jednakost. Najvažnija stvar koju morate zapamtiti je sljedeća – vaš orgazam jednako je važan kao i onaj vašeg partnera. Ako ga on doživi prije vas, ne zaboravite da je onda i vaš 'red'.

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju