Kako biste doskočili vlastitom nasjedanju na laži, svog partnera tijekom razgovora promatrajte detaljnije i slušate pozornije. Iz njegovih nekontroliranih reakcija tijekom komuniciranja ili po položaju tijela lako možete utvrditi da li vam govori istinu ili je spretno zaobilazi

1. Prirodno je da tijekom razgovora zastajemo i pokušavamo se prisjetiti tražene informacije, ali ako vaš partner to stalno radi te uz to vrti jedne te iste fraze vrlo je vjerojatno kako je laž pripremljena unaprijed.

2. Mnoštvo informacija unaprijed izgovorenih i prije negoli postavite pitanje često je znak kako vam partner namjerno prešućuje istinu.

'Iz partnerovih nekontroliranih reakcija tijekom komuniciranja ili po položaju tijela lako možete utvrditi da li vam govori istinu ili je spretno zaobilazi'

3. Oklijevanje, odugovlačenje, mucanje i izgovaranje nepotrebnih poštapalica česti su trikovi lažljivaca. Pomoću takvih sitnih odugovlačenja u razgovoru oni zapravo kupuju vrijeme kako bi laž smislili.

4. Izbjegavanje izravnog kontakta očima najbolji je detektor laži. Ako vaš partner neprirodno trepće i sklanja pogled praveći se da ga razgovor ne zanima definitivno vam nešto skriva.

5. Nekontrolirano grickanje usnica, lupkanje prstima po stolu ili treskanje nogom signali su nelagode i nervoze. Vrlo je vjerojatno da ste svojim pitanjem partnera doveli u situaciju u kojoj je istinit odgovor neizbježan pa nesvjesno reagira nizom nervoznih radnji.

6. Suočavanje s nizom činjenica da čini nešto što ne odobravate kod lažljivca često potiče burnu reakciju. Da je napad najbolja obrana dobro je poznato, stoga oprez i ne dajte se smesti prije negoli vodu natjerate na svoj mlin 'istine'.

7. Položaj tijela također je jedan od detektora partnerove laži, obratite pažnju na njegove ruke, ramena i sjedenje. Ukoliko križa ruke znak je da nešto skriva, zauzima li stojeću poziciju tijekom razgovora ili u rukama prevrće kakav predmet jasno je kako izbjegava istinu, krije li se iza stolice i stoji nagnut nad stolom jasno je da se sprema za obranu.

Pogledajte i top 10 najčešćih muških laži.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju