U duhu razdoblja koje je počelo i koje je pred nama ne bi bilo loše da ponekom lijepom gestom uljepšamo dan boljim polovicama. Većina nas voli filmske romantične priče, ali nijedna takva ne može se usporediti sa stvarnim životom.

 

Dio toga stvarnog života jesu geste koje život čine ljepšim.

U nastavku pročitajte priče iz stvarnog života o stvarima koje su partneri napravili za svoje bolje polovice, koje vas možda inspiriraju da i vi možda već danas učinite nešto lijepo za nekoga tko vam je bitan.

PRIČA O OGRLICI I OŽILJKU

Imam poprilično velik ožiljak na vratu od liječenje raka kojim sam opterećena. Pokušavala sam pronaći ogrlicu kojom bih ga prekrila, a moj je partner uzeo tu ogrlicu iz mojih ruku i rekao mi: 'Od trenutka kad sam te prvi put vidio, znao sam da si najljepša žena koju sam ikad vidio. Taj je ožiljak podsjetnik na to koliko si jaka, čudesna i predivna. Nikad to nemoj skrivati.'

Dio stvarnog života su geste s kojima se filmovi ne mogu mjeriti i koje život čine ljepšim.

PRIČA O PUZZLAMA

Moj današnji suprug jedne me godine na Badnjak iznenadio puzzlama. On je sjajan fotograf i izrezao je najdražu mu fotografiju mene koju je uslikao i pretvorio je u velike puzzle. Bile su crno-bijele i trebalo mi je cijelo jutro da ih složim.

Inače volim puzzle pa je ovo bio sjajan način kako provesti taj dan.

U tom trenutku u vezi smo bili šest i pol godina i braku se više nisam nadala. Znala sam i da nije previše zainteresiran za tu ideju jer je imao loše iskustvo zbog razvoda roditelja. Ja sam bila zadovoljna našom vezom i nisam nametala tu temu. Godinu ranije dobili smo sina i čini se da je to bio razlog zbog kojeg se moj dečko predomislio.

Tako je dio puzzli bilo svijetlom olovkom napisano pitanje 'Hoćeš li se udati za mene?'

PRIČA O SPAVANJU

Dok smo ležali u krevetu, moj dečko je mislio da spavam. Zagrlio me i rekao: 'Hvala ti što postojiš.'

PRIČA O PSU

Kada je došlo vrijeme da uspavam svoga 11 godina starog zlatnog retrivera koji je bio sa mnom od moje 14. godine, jednostavno to nisam mogla napraviti. Nisam ga mogla pustiti, nisam mogla biti ni u sobi s njim, ali sam znala i da ne smije kroz to proći sam.

Moj tadašnji dečko, današnji muž, rekao mi je da će on to učiniti. Nježno je podigao moga psa i odnio ga u veterinarsku ordinaciju. Kada je izašao, plakao je, a u ruci je držao uzicu i deku. Nikad ga prije nisam vidjela da plače. Preuzeo je na sebe moj teret i nikad mu to neću zaboraviti.

PRIČA O MATURALNOJ ZABAVI

U srednjoj školi nisam mogla ići na maturalnu zabavu jer se istu večer udavala moja rođakinja. Bila sam malo razočarana jer sam imala nevjerojatnu haljinu.

No kad sam se vratila s vjenčanja, moj dečko je priredio maturalnu zabavu samo za mene. Oboje smo se lijepo odjenuli, otišli na večeru i onda se vozili u automobilu njegova tate. Bilo je to jako romantično i pažljivo. Otada je prošlo pet godina, a on je i dalje jednako sjajan.

PRIČA O SUŠENJU KOSE

Kad sam bila jako, jako trudna, moj je suprug htio da izađemo i radimo nešto lijepo. Kad sam se otuširala, bila sam preumorna da sušim kosu, što sam mu i rekla. Posjeo me na krevet i osušio mi kosu. Napravio je dobar posao, bio je nevjerojatno sladak i znala sam da će to napraviti opet, kad god ga zamolim.

PRIČA O SNIJEGU

Nakon što je naš grad pogodila snježna oluja, moj dečko došao je pred moju kuću da očisti snijeg. Odlučio je, da kad već ide kod mene, može ponijeti i lopatu sa sobom. Očistio je put od svoje do moje kuće. To je nekih pet ulica. Za mene je to romantika.

PRIČA O TELEFONSKOM POZIVU

Moj je muž 2003. godine poslan u Irak i svaki me tjedan zvao i razgovarali smo po 20 minuta. Nekoj od žena čiji je muž također bio tamo spomenula sam da sa suprugom razgovaram svaki tjedan. Uzrujala se jer se gotovo nikad nije čula sa svojim suprugom.

Kasnije sam saznala da je moj muž čekao u redu po 4 sata za taj poziv. Za mene je to bila najromantičnija stvar koju je netko napravio za mene.

Pročitajte i sedam osobina kvalitetnih muškaraca koji znaju što ženi treba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju