Kako bi se na blagdanskim partyjima osjećali dobro i izgledali odlično potrebno je raditi na sebi iznutra, ali izvana. Iako sada nikome na pameti nije čišćenje organizma i zdrava prehrana, upravo je to prvi korak pri pripremi organizma za uživanje u obilnom blagdanskom stolu, a uz to postoji nekoliko stvari koje taj proces mogu dodatno ubrzati.

Zdrava prehrana u kojoj je povećan unos voća, povrća i tekućine, a smanjen onaj namirnica koje opterećuju našu jetru i cjelokupni organizam ključna je za čišćenje našeg tijela, no izbacivanje toksina iz našeg tijela potaknut ćemo i dodatnim aktivnostima.

U Detox Mg programu koji traje 21 dan ne treba se paziti na unos kalorija, a zabranjen ili ograničen je unos samo onih namirnica koje bi mogle biti alergeni ili štete našem organizmu. Iako se ne radi o redukcijskoj dijeti ne preporuča se žestoka i naporna tjelovježba, ali znojenje je poželjno kao još jedan način izlučivanja toksina iz našeg tijela.

Donosimo vam nekoliko aktivnosti kojima možete ubrzati čišćenje organizma. Možda ih nećete sve isprobati u tri tjedna detoksikacije, no s vremenom iskušajte koje vam aktivnosti najviše odgovaraju i njih uvedite u svakodnevnu rutinu.

1. Tjelovježba

S obzirom na smanjen unos krute hrane, u prvom tjednu detoksikacije moguće je osjećati manjak energije stoga ne treba pretjerivati s fizičkim aktivnostima, počnite polako, a zatim vježbajte sve dulje. Šetnja do posla ili vožnja biciklom bit će dovoljna u početku, a zatim isprobajte kružne treninge smanjenog intenziteta, jogu ili pilates. Odaberite tjelovježbu koja vas veseli i od koje ćete se osjećati bolje.

2. Meditiranje

Pravilno disanje važno je u borbi protiv negativnih učinaka na naš organizam. Odvojite barem 10 – 15 minuta za meditaciju i opuštanje.

3. Suho četkanje kože

Ako još niste čuli za ovu tehniku može vam se na prvu činiti čudna no lako se provodi kod kuće, vrlo je učinkovita pri čišćenju organizma što dokazuje činjenica da se njome služe u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji već stotinama godina za mnogobrojne zdravstvene dobrobiti.

Dovoljno je samo odvojiti desetak minuta dnevno, najbolje prije tuširanja, i četkom od prirodnih vlakana četkati kožu dugačkim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgora prema dolje i trbuh odozdo prema gore. Takvo će četkanje usmjeriti limfu prema srcu stoga nikako ne četkajte u suprotnom smjeru jer usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nježniju četku.

4. Kneippove i bazične kupke 

Toplo-hladno tuširanje ili kupke odlično će 'sjesti' nakon suhog četkanja kože. Priuštite si naizmjence hladne i tople kupke po Kneippovoj metodi i bazične kupke sa sodom bikarbonom ili solju. Preporučuje se provođenje 2 puta tjedno, barem od sat do sat i pol.

5. Infracrvena sauna

Ne smetaju li vam vrućine, najbolje ćete se bez napora iznojiti u infracrvenoj sauni .

6. Masaža

Masaža ili limfna drenaža odličan je način da potaknete organizam na izlučivanje toksina iz vašeg tijela. Ritmični pokreti i pritisak koji se primjenjuje na mišiće, tkiva i organe tijekom masaže pomaže pri stimulaciji cirkulacije, a pritiscima na tkivo i masnoću 'istiskujemo' toksine iz prostora između mišićnih vlakana koji se potom oslobađaju u cirkulacijski sistem radi lakše eliminacije.

7. Smijeh

Smijeh mijenja procese u organizmu, opušta tijelo te potiče stvaranje hormona sreće. Svaki se dan nasmijte i život će se bez dvojbe obojiti ljepšim bojama.

8. Pisanje dnevnika

Mnoge kandidatkinje koje su se upustile u program Detox Mg i bile u konačnici vrlo zadovoljne s rezultatima, u prvim tjednima osjećale su nervozu i razdražljivost, umor i slabost. Pisanje dnevnika idealan je način dodatnog oslobađanja svih misli i osjećaja koje zadržavate u sebi jer pomaže kod suočavanja s osjećajima koje potiskujete.

9. Svaki dan pojedite jedan režanj češnjaka (ako ga podnosite) sam ili s malo jabuke

Kako uspješno očistiti organizam zdravom prehranom te još ideja za dodatne aktivnosti koje vam mogu u tome pomoći potražite u Detox Mg priručniku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju