Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica. No ova tehnika može biti poprilično bolna i neugodna. Kako bi vam olakšali posao, donosimo 9 jednostavnih trikova koji značajno ublažavaju bol

 
1. Mala površina kože

Ako depilirate noge, krenite s područjem oko gležnjeva, ako par krećete od ruku prv obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina olakšat će vam posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bil će biti značajn manja.

2. Tableta protiv bolova
Oko pola sata prije odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će značajno podići vaš prag boli i time vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

3. Hladan oblog za kožu
Kockice leda zamotajte u najlon te u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osjetite da vam je koža lagano otupila na podražaje. Led će djelovati poput analgetika jer će utrnuti kožu i povisiti vaš prag boli.

Besprijekorno glatke noge ovise o onim danima u mjesecu, odabiru pravilnog sredstva za depilaciju, ali i korištenje obiju ruka.

4. Piling kože
Prije nego krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve stanice kože te omogućiti dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tijekom depilacije.

5. Izbjegavajte preduge dlačice
Dlačice na tijelu duže od 6 do 7 milimetara prije depilacije trebali bi skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom dpilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspješna.

6. Recite zbogom britvici
Želite li tijelo depilirati voskom zaboravite na britvicu i budite dosljedni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspješna. No nakon što ste probili led, dlačice će rasti puno tanje i time vam olakšati daljnju depilaciju i smanjiti razinu boli.

7. Koristite obje ruke
Kako bi postupak depilacije bio što uspješniji i manje bolan, koristite obje ruke. Nakon što nanesete trakicu za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite trakicu s voskom.

8. Izbjegavajte one dane u mjesecu
Depilaciju ne bi trebali raditi tijekom te dva dana prije i nakon mjesečnice. U tom razdoblju prag boli je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

9. Nakon depilacije
Kako bi spriječili iritacije na koži, 24 sata nakon depilacije izbjegavajte odlazak na sunce, aromatizirane losione ili one koje sadrže alkohol, usku odjeću

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju