Crna maskara neizostavna je u kozmetičkim torbicama žena, ali i maskare u drugim bojama mogu savršeno naglasiti trepavice i dati očaravajući pogled.

Galerija

 

Crna maskara paše uz svaku boju očiju, a maskare u drugim bojama dobro je birati prema boji očiju. Trik je u tome da se stvori dobar kontrast kako bi i oči i trepavice došle do potpunog izražaja.

Crna maskara neizostavna je u kozmetičkim torbicama, ali i maskare u drugim bojama mogu savršeno naglasiti trepavice i dati očaravajući pogled.

Tako će zelenim očima najljepše laskati ljubičasta maskara jer te se te dvije boje nalaze jedna nasuprot druge u spektru boja.

Kombinacija zelene maskare i smeđih ili kestenjastih očiju naglasit će prirodne zemljane tonove zelene u toj boji očiju. Pozlaćeno žuta boja maskare sigurno je daleko od klasike i možda vam se čini previše smjela da biste je koristili, ali njezina svjetlucava formula dat će smeđim očima dodatan sjaj. Maskara u bogatoj boji šljive također je najbolja za naglašavanje topline smeđih očiju i stvaranje iluzije većih i bistrijih očiju.

Možda se čini da je tirkizna preblizu plavoj da stvori dojam, ali nekoliko nanosa te odvažne boje predivno će naglasiti plave oči. Ružičasta maskara dat će pak neodoljivu toplinu plavim očima.

Tamnoplava maskara istaknut će očaravajuće hladne plave tonove u sivim očima.

Shiseido, ControlledChaos MascaraInk, boja Emerald Energy, 265 kn
Shiseido, ControlledChaos MascaraInk, boja Emerald Energy, 265 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)