Uz malo mašte i minimalno ulaganje Mihaela Afrić i njezin suprug Bojan na balkonu svog stana u Opatiji stvorili su mali bajkovit prostor za opuštanje s predivnim pogledom na more, ili kako Mihaela kaže, s morem na dlanu.

Galerija Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom - 11 Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom - 4 Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom - 2 +11 Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom  

Od kad žive u stanu u staroj zgradi u Opatiji, Mihaeli i njezinom suprugu Bojanu svako novo proljeće je i novi izazov kako urediti balkončić koji svojom kvadraturom i oblikom nije nimalo nalik standardnim balkonima.

Naime, zgrada je sama po sebi specifična jer datira iz otprilike pedesetih godina 19. stoljeća, kao i većina opatijskih vila i građevina, što znači da su to zgrade s raznim ornamentima i specifičnom gradnjom i samim tim nije dozvoljeno raditi neke korekcije na svoju ruku.

Tako je i Mihaelin mali balkončić od svega šest kvadrata dio te povijesti. Krase ga ornamenti ispod potkrovnih greda s malom nadstrešnicom koja natkriva jedan dio balkona. Balkon je kutni s polukružnim ogradnim zidom.

Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom - 6 Balkončić stana u Opatiji uređen je s puno sitnog cvijeća (Foto: Mihaela Afrić)  

Ljeti nam je super jer sunca ima samo do podne, a poslije je u hladu. Tako da većinu slobodnog vremena ljeti provodimo na balkonu, a pošto imamo dječaka od četiri godine, odlučili smo balkonu dati novi stajling i obradovati ga s ljuljačkom koje su sada postale must have svakog balkona. Pa sva sreća, taman se potkrovna greda s koje ljuljačka visi nalazi na pravom mjestu, priča Mihaela Afrić.

Trebalo je dobro promislili zbog oblika i veličine balkona o konceptu ostalog. 

Mihaela Afrić‎ iz Opatije uredila je svoju kuhinjicu od 12 kvadrata u šarmantnom i veselom stilu - 5 Kuhinjica ko bombončić! Mihaela iz Opatije u svom je domu uredila najslađih 12 kvadrata

Htjela sam dobiti čarobni balkončić s puno sitnog cvijeća koje visi iz teglica sa zida s dodatkom ukrasnih lampica i svijećnjaka, ali da ne bude sve baš u istom stilu, u drugi kut balkona stavili smo loung pletenu stolicu i mali priručni stolić.

Staru drvenu škrinju smo obojali u bijelo i postavili je za centralni stolić. Na podu je umjetna trava tako da ugođaj bude što prirodniji, opisuje.

Stan u Vrsaru s predivno uređenom terasom - 10 Za pet zvjezdica! Stan u Vrsaru s terasom koja navečer izgleda posebno očaravajuće

U tako malo prostora svoje mjesto našlo je i drvo oleandera koje je simbolika Mediterana pa svojom pojavom upotpunjuje divan pogled na morsko plavetnilo. Tu su i pletene košarice sa sitnim cvijećem te žičana košara koja je poslužila kao stalak za cvijeće. I onda jedan drveni lampaš.

Klupica je divna! Sićušan balkončić na zagrebačkim Ravnicama uređen - savršeno Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 4 Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 3 Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 2 +4 Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 6

Na zid smo postavili razne ukrasne teglice u koje sam posadila bijele i ružičaste sadnice. Jedan drveni okvir upotpunjuje ukras s drvenom pticom koji visi na istom zidu. Bijelu vješalicu sweet home iskoristila sam za objesiti kantice s cvijećem, a mala drvena kutijica poslužila je kao poličica za svijećnjak, otkriva Mihaela koja je većinu stvari s kojima je uredila balkon kupila u Jysku i Pepcu te ponešto u Bauhausu.

Za završni šarm tu su još i ukrasni jastučići jakih boja, a za čaroban ugođaj ukrasne ambijentalne lampice.

Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom - 1 Balkončić stana u Opatiji prava je mala idila na otvorenom (Foto: Mihaela Afrić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju