Kada je prije četiri godine radila kompletnu renovaciju stana, Ivana Halambek iz Vrsara renovirala je i terasu koja sada izgleda očaravajuće, posebno u večernjim satima zahvaljujući predivnoj rasvjeti.

Galerija

 

Renoviranje terase počelo je s postavljanjem drvenih grada u dvije boje, bijeloj i bež, na željeznu konstrukciju kako bi krov terase postao što efektniji. Postavljene su pločice u varijanti imitacije drveta u sivoj boji. 

U ljetnim mjesecima terasa pruža poseban ugođaj u trenucima kad zapuše maestral s mora

Kako bismo imali što intimniji ugođaj, stavili smo zavjese koje nas štite od radoznalih prolaznika. Kupljene su putem web-a, kao i većina namještaja i dekoracija, a dodatno su izrađene kod naše krojačice kako bi što bolje pristajale na karniši terase, opisuje Ivana Halambek.

Terasa ima dvadesetak kvadrata i nalazi se u produžetku dnevnog boravka. Staklena stijena s koje se ulazi na nju daje svjetlost i toplinu stanu.

Stan u Vrsaru s predivno uređenom terasom - 14
Stan u Vrsaru s predivno uređenom terasom (Foto: Ivana Halambek)

U toplije dane terasa nam služi kao 'produženi', ljetni dnevni boravak jer često boravimo na njoj. Kako imamo i ležaljke možemo se sunčati, čitati i odmarati. U zadnje vrijeme počela sam i vježbati na terasi. Moram reći da je baš zabavno, otkriva nam vlasnica ovog divnog stana u Istri. Terasu je dodatno ukrasila različitim dekorativnim jastucima kao i sitnim detaljima.

Uređenje interijera je moja strast i hobi u slobodno vrijeme pa mi sve ovo čini dodatno zadovoljstvo, kaže Ivana te dodaje kako njihov ljubimac, britanski mačak Tom, obožava provoditi vrijeme na terasi.

Stan u Vrsaru s predivno uređenom terasom - 7
Terasa je uređena s ljupkim detaljima i krasnim cvijećem (Foto: Ivana Halambek)

Tom stalno boravi na njoj gledajući ptice i prolaznike. Terasa mu je ujedno zamjena za dvorište.

Idilična kuća s najljepšim dokazom da su spojena kuhinja i dnevni boravak sjajna ideja

S terase se pruža pogled na dio starog grada i zelene površine obzirom da je sa svih strana okružena prirodom.

Često puta nemamo potrebu za izlazak vani jer nam je terasa dostojna zamjena za kontakt s prirodom. U ljetnim mjesecima pruža poseban ugođaj u trenucima kad zapuše maestral s mora jer se riva nalazi u neposrednoj blizini. Naša oaza mira i relaksacije, ističe Ivana Halambek.

Stan u Vrsaru s predivno uređenom terasom - 12
Kada sunce počne zalaziti, terasa Ivane Halambek iz Vrsara izgleda očaravajuće (Foto: Ivana Halambek)