Kada je prije četiri godine radila kompletnu renovaciju stana, Ivana Halambek iz Vrsara renovirala je i terasu koja sada izgleda očaravajuće, posebno u večernjim satima zahvaljujući predivnoj rasvjeti.

 

Renoviranje terase počelo je s postavljanjem drvenih grada u dvije boje, bijeloj i bež, na željeznu konstrukciju kako bi krov terase postao što efektniji. Postavljene su pločice u varijanti imitacije drveta u sivoj boji. 

U ljetnim mjesecima terasa pruža poseban ugođaj u trenucima kad zapuše maestral s mora

Kako bismo imali što intimniji ugođaj, stavili smo zavjese koje nas štite od radoznalih prolaznika. Kupljene su putem web-a, kao i većina namještaja i dekoracija, a dodatno su izrađene kod naše krojačice kako bi što bolje pristajale na karniši terase, opisuje Ivana Halambek.

Terasa ima dvadesetak kvadrata i nalazi se u produžetku dnevnog boravka. Staklena stijena s koje se ulazi na nju daje svjetlost i toplinu stanu.

U toplije dane terasa nam služi kao 'produženi', ljetni dnevni boravak jer često boravimo na njoj. Kako imamo i ležaljke možemo se sunčati, čitati i odmarati. U zadnje vrijeme počela sam i vježbati na terasi. Moram reći da je baš zabavno, otkriva nam vlasnica ovog divnog stana u Istri. Terasu je dodatno ukrasila različitim dekorativnim jastucima kao i sitnim detaljima.

Slika nije dostupna Dvorište kao iz mašte: Mali raj Klare iz Ludbrega koji osvaja neodoljivim detaljima

Slika nije dostupna Kuhinja kao bombon! Mihaela iz Opatije u svojem je domu uredila najslađih 12 kvadrata

Uređenje interijera je moja strast i hobi u slobodno vrijeme pa mi sve ovo čini dodatno zadovoljstvo, kaže Ivana te dodaje kako njihov ljubimac, britanski mačak Tom, obožava provoditi vrijeme na terasi.

Tom stalno boravi na njoj gledajući ptice i prolaznike. Terasa mu je ujedno zamjena za dvorište.

S terase se pruža pogled na dio starog grada i zelene površine obzirom da je sa svih strana okružena prirodom.

Često puta nemamo potrebu za izlazak vani jer nam je terasa dostojna zamjena za kontakt s prirodom. U ljetnim mjesecima pruža poseban ugođaj u trenucima kad zapuše maestral s mora jer se riva nalazi u neposrednoj blizini. Naša oaza mira i relaksacije, ističe Ivana Halambek.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju