Advent u Ogulinu i ove će godine tradicionalno uveseljavati male i velike posjetitelje od 1. prosinca pa sve do 7. siječnja 2024., a tijekom tog razdoblja održat će se brojna božićno-novogodišnja događanja.

Galerija Počinje Advent u Ogulinu - 2 Počinje Advent u Ogulinu - 4 Počinje Advent u Ogulinu - 1 +0 Na Adventu u Ogulinu nastupit će i 'Ogulinske mažoretkinje'

Mjesto radnje poznate su gradske lokacije koje postaju kulisa za književne susrete, izložbe, plesne nastupe, koncerte, adventske radionice, dječje predstave, dječji doček Nove godine, kao i veliki koncert Željka Bebeka povodom ispraćaja Stare godine.

Osim što je najbajkovitije mjesto u Hrvatskoj, Ogulin je i rodni grad najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, a zahvaljujući besplatnom bogatom adventskom programu u njegovoj čaroliji i predivnoj prirodi posjetitelji iz svih krajeva regije mogu uživati i u zimskim mjesecima.

Uzbudljivi adventski program očarat će cijelu obitelj i sve uzraste

Ogulin je idealno mjesto za izlet cijele obitelji posebice jer će baš svi, i mali i veliki, jednako uživati u svemu što donosi ovogodišnji adventski program. Tako će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin održavati susret s dječjom književnicom Marijanom Križanović i proslavljenom glumicom Anjom Šovagović́ Despot. Na istom mjestu otvorit će se i izložba slika Art za po doma, kao i radionica za roditelje pod nazivom Podrška od početka te radionica za roditelje i djecu do treće godine Ogulinski maljani.

Počinje Advent u Ogulinu - 4 Ogulin je idealno mjesto za izlet cijele obitelji (Foto: Izvan Fokusa)

Ogulinska vodičica Sabina Gvozdić zadužena je za nezaobilaznu "Bajkovitu rutu vođenja" koja kreće ispred Frankopanskog kaštela, a u popularnom Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke odvijat će se Adventske radionice. U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin Zadarski plesni ansambl izvest će svoju predstavu "Dvije žene, pet žena", dok će Dječja scena Teatar Gavran izvesti predstavu za djecu pod nazivom "Bjelobradi nosi darove". Na istom mjestu održat će se i Božićni koncert puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Ogulin će posjetiti i Klapa Šufit iz Splita koja će održati veliki koncert 16. prosinca.

Badnjak će se obilježavati u Parku kralja Tomislava i to koncertom TS Merak, podjelom ribica i programom "Daruj radost" DND-a Ogulin. U nedjelju 31. prosinca u 11 sati mališani će ispratiti Staru godinu na koncertu popularnog mladog pjevača Marka Kutlića u Parku kralja Tomislava! Istoga dana okupljene će svojim plesnim nastupom počastiti "Ogulinske mažoretkinje", održat će se i tombola u organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i DND-a Ogulin, kao "Božićni ples" plesne grupe Stars, ženske udruge Katarine iz Josipdola.

Počinje Advent u Ogulinu - 3 Na Adventu u Ogulinu nastupit će i 'Ogulinske mažoretkinje' (Foto: Izvan Fokusa)

Odrasli će u Novu godinu ušetati uz legendarne pjesme glazbene zvijezde Željka Bebeka i Speen banda koji počinje u 22 sata na gradskom parkingu. Nakon uzbudljivog koncerta, za one najhrabrije 1. siječanj rezerviran je za tradicionalno "Novogodišnje kupanje" na jezeru Sabljaci. U nedjelju 7. siječnja na rasporedu je i planinarski doček Nove godine koji se tradicionalno održava na Kleku, kolijevci hrvatskog planinarstva i alpinizma.

Ovo je samo dio programa koji očekuje sve posjetitelje ovoga grada podno Kleka, a detaljan program dostupan je na stranicama turističke zajednice grada Ogulina. Ulaz na Bajkoviti advent u Ogulinu te uživanje u raznovrsnom programu u potpunosti je besplatno za sve uzraste.

Počinje Advent u Ogulinu - 1 Ulaz na Advent u Ogulinu te uživanje u raznovrsnom programu besplatno je za sve uzraste (Foto: Izvan Fokusa)

Nikad ljepši Advent u Samoboru itekako se isplati posjetiti Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 9 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 5 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 4 +7 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 2

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 10 Ideje za izradu adventskog vijenca - 9 +12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju