U zraku se već pojavio onaj osjećaj da nam je Božić sve bliže. Manje od 50 dana ostalo je do obožavanog blagdana, a samo tri tjedna dijele nas od početka obožavanog zagrebačkog Adventa, zbog kojeg svake godine u glavni grad hrle tisuće ljudi.

Galerija Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 4 Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 9 Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 6 +1 Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 5

I ove godine Zagrepčani i njihovi gosti od 1. prosinca uživat će na već dobro poznatim lokacijama u pregršti manifestacija i događaja koji će zadovoljiti i one najizbirljivije. U najljepše božićno ruhu i ove godine odjenut će se Zrinjevac, Trg bana Jelačića, Europski trg, Stross, Klovićevi dvori...

Dio bogate ponude bit će i tri nove lokacije kao stvorene za Instagram.

1. Advent u prolazu sestara Baković

U prolazu kraj kina Europa dobit ćete priliku zalutati u stari filmski studio i osjećati se kao glavni glumac na snimanju božićnog filma, a u kinu Europa prikazivat će se božićni filmovi za sve uzraste.

2. Advent Stara Tkalča

Na ovoj lokaciji upoznat ćete stari Zagreb i doživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola i najstarije zagrebačke ulice.

Uz radionice starih obrta i zvukove starih zagrebačkih šansona u trenutku ćete postati dio prošlosti starog Zagreba i svoju posebnu fotografiju poslati u svijet, poručuju organizatori.

3. Advent u Maksimiru

Ova nova lokacija osmišljena je za cijelu obitelj u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom. Tamo ćete moći uživati u bogatoj ponudi kvalitetnih, edukativnih i zabavnih programa za djecu, koji će biti popraćeni programom i ponudom i za odrasle, te će oduševit sve posjetitelje koji žele uživati u čarima Adventa sa svojim najmlađima.

Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 4 Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 4 Foto: Sandro Sklepić

POČETAK 1. PROSINCA

Ovogodišnji Advent u Zagrebu, koji je zadnjih godina proglašavan najboljom takvom manifestacijom u Europi, započet će 1. prosinca i trajati do 6. siječnja 2019., a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića, rečeno je u petak na predstavljanju adventskog programa.

Tijekom Adventa održat će se osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu, te niz prigodnih izložbi.

Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki, rekla je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Na kraju spomenut ćemo još jednu već poznatu lokaciju koja će i ove godine oduševiti sve, od najmlađih do onih najstarijih. To je Advent u tunelu koji će se sastojati od dvije scenografije i to:

1. 12. – 11. 12. - Muzej realnosti – najvrijednija stvar na svijetu: UNICEF

14. 12.  6. 1. - Zimski vrt, čarobni svijet imaginarnog dvorca iz zaleđene bajke.

A kako su izgledala protekla izdanja zagrebačkog Adventa pogledajte u našoj galetiji. (Hina/.Ma.B.)

Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 4 Božićna bajka u Tunelu Grič nastavlja se sa scenografijom nazvanom 'Želja' - 4 Foto: Sandro Sklepić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju