Adventski vijenac od orašastih plodova
Adventski vijenac od orašastih plodova (Foto: Blog Bolji zalet)
Dom & uređenje

Adventski vijenac: Izradite najposebniji božićni ukras u četiri koraka

17-11-2018 Piše blog Bolji zalet
komentari

Adventski mjesec, mirišljav, svjetlucav i pun iščekivanja, unatoč niskim temperaturama, najtopliji je dio godine. Čaroban prosinac uvijek nam zagrije dušu pa osvijestimo onaj osjećajniji, ljepši dio nas.

Božić je blagdan kojem se veselimo otvorenih očiju i punog srca. A nezaobilzani dio Adventa sigurno je i adventski vijenac koji nas podsjeća mjesec dana božićne čarolije. Donosimo vam prijedlog za izradu adventskog vjenčića s bloga Bolji zalet.

Za izradu adventskog vijenca trebamo pripremiti:
• 1 kg oštrog brašna
• 0,5 kg sitne morske soli
• malo vode
• razne orašaste plodove u ljusci (lješnjake, orahe, bademe, koštice od marelica i sl.)
• 4 svijeće
• 4 poklopca od staklenki iste veličine (promjer poklopca bi trebao biti što sličniji promjeru svijeće)
• zlatni sprej
• malo ljepila (za pomoć, ako orašasti plodovi budu ispadali iz tijesta)

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Nezaobilzani dio Adventa sigurno je i adventski vijenac koji nas podsjeća mjesec dana božićne čarolije Postupak za izradu adventskog vijenca:
1. Pomiješajte brašno i sol pa dolijevajte malo, pomalo vodu. Umijesite tijesto na pobrašnjenoj radnoj plohi i oblikujte rukama vijenac od tijesta. Pravilno rasporedite i utisnite u tijesto poklopce od stalenki. Slijedi ukrašavanje utiskivanjem orašastih plodova.

2. Vijenac stavite u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva. Neka se peče (suši) cca 2,5 sata.

3. Nakon što se ohladi, vijenac položite na stare novine (kako biste zaštitili radnu površinu) i sprejajte pažljivo orašaste plodove sa zlatnom bojom.

4. Izvadite poklopce iz tijesta i na zaravnjeno mjesto pričvrstite (najbolje s vrućim voskom) svijeće.

Cijeli postupak izrade adventskog vijenca pogledajte u fotogaleriji.

Galerija Adventski vijenčić Adventski vijenčić - 1 +1 Adventski vijenčić - 2

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još