Udruga Kolajna ljubavi u suradnji s antikvarijatom Studio 6. srpnja organizira humanitarno događanje pod nazivom Afrička subota u antikvarijatu Studio s početkom u 18h na zagrebačkoj adresi Masarykova 20. Uz ovo kulturno putopisno osvježenje, osjetiti ćete dašak Afrike uz afričku poeziju, putopise i fotografije.

Volonteri Kolajne ljubavi ispričat će svoje afričke putopisne priče, a otkrit ćete i koliko je strastvena, a u isto vrijeme i surova poezija crnog kontinenta.

Humanitarna akcija koju organiziraju volonterke udruge Katarina Galić i Anđelina Bošković, ima plemenitu nakanu pomaganja siročadi i djeci s ulice u siromašnoj državi Tanzaniji. U želji da pomognu nezbrinutoj djeci koja na jugu Tanzanije najčešće spavaju na podu, žive od milostinje svojih susjeda, a pješače kilometrima do pitke vode, odlučile su pomoći kroz ovako zanimljivo događanje.

Samim time, sav prikupljeni novac od donacija, knjiga i fotografija koje će se za dobrovoljni simbolični prilog moći nabaviti u subotu ide za nadogradnju sirotišta Sv. Ante – kako bi što veći broj djece bez roditelja dobilo krov nad glavom i život kakav svako dijete zaslužuje.

Mejrema Lujinović će svojim putopisnim predavanjem posjetitelje provesti prekrasnim prostranstvima Tanzanije, zemlje safarija i Kilimandžara, Zanzibara i ratničkih plemena. A za potpuni dojam, kroz fascinantne fotografije Bože Benića upoznat ćete prava lica Afrike - mlade Masai ratnike koji su ovog Kolajninog volontera spasili kada mu je auto zapeo usred afričke savane u kojoj vrebaju lavovi.

Nakon što su svojim mladim ručicama uspjeli iskopati gume iz blata i pokrenuti vozilo, dovoljna zahvala im je bio jedan paket žvakačih guma. Sretni su se vratili svojim kućicama od balege i blata te nomadskom životu u kojem će se trebati obračunati s lavom da postanu punoljetni.

Ostatak fotografija iz izložbe Tanzanija u srcu bit će izložen u sklopu manifestacije Ljeto u Tehničkom od 9.7 u vrtu Tehničkog Muzeja (iza Hale V) u Zagrebu, a moći će se i nabaviti uz donaciju kojom se pomaže nadogradnja.

Sakrijte se od ljetnih vrućina i subotnje poslijepodne provedite u dvorištu antikvarijata Studio gdje ćete osjetiti pravo osvježenje kroz stihove, putopise i fotografije crnog kontinenta.

I zato provedite ovu subotu - afrički!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju