Mnogo je stereotipa s kojima se susreću žene, a osim izgleda i ponašanja čak se i nekim njihovim rečenicama pridaju 'drugačija' značenja. Biti atraktivan nekima je istoznačnica za 'biti glup', voljeti romantične komedije isto je kao i biti 'plitak'

Ponekad se čini da u komunikacijskom kanalu između muškaraca i žena nešto ozbiljno šumi. A posebno se stereotipi pripisuju nekim određenim ponašanjima. 

Izdvojili smo nekoliko situacija u kojima su žene i njihovo ponašanje nerijetko krivo protumačeni. Premda malo karikirani u mnogima od njih možemo se pronaći.

1. Ako se lijepo ponašaju i pri tom se osmjehuju sigurno flertuju
Ponekad muškarci običan pristojan razgovor sa ženom, koja se ponekad osmjehne shvate kao flert ili udvaranje. U najmanju ruku vjeruju kako je sigurno zainteresirana za romansu.

2. Ako žele razgovarati o recimo video igrica, ustvari samo žele impresionirati
Kada žene razgovaraju s muškarcima o temama, koje oni smatraju samo 'svojima' nerijetko će pomisliti kako ljepša polovica samo glumi i želi ih impresionirati.

Ponekad se čini da u komunikacijskom kanalu između muškaraca i žena nešto ozbiljno šumi

3. Ako su doživjele vrhunac sigurno nisu glumile
Zasluge za vrhunac u seksu idu njima i smatraju kako žena definitivno nije glumila.

4. Ako su emocionalne ili uznemirene sigurno su u PMS-u

Žene kao da nikada ne smiju biti neraspoložene, uznemirene zbog npr. previše posla, konflikta s prijateljicom, mamom. Ako su neraspoložene za muškarce je obično glavni krivac i prva asocijacija  PMS.

5. Ako su pomno dotjerane sigurno to rade zbog muškaraca
Žene se lijepo oblače zbog sebe, pa čak možda i više zbog ženskih prijateljica s kojima rado komentiraju nove trendove, odjeću ili pak hit sniženja. I iako se  žele dopasti i muškarcima definitivno oni nisu jedini i glavni razlog odličnog outfita.

6. Ako kažu 'dobro sam' to znači 'pripremi se za uragan emocija'
Ponekad izjava dobro sam ne znači pasivno agresivnu komunikaciju. Sigurno.

7. Ako se nasmiješe prijateljičinoj bebi sigurno žele dijete
Vjerojatno ne pokušavaju ništa implicirati, nego samo iznose svoje mišljenje o slatkom malom stvorenju. Kada budu htjeli preći na novi nivo u vezi i imati potomke ne sumnjamo da će to otvoreno reći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju