Zavirimo li u svoje garderobe, sigurno ćemo pronaći haljinu, cipele ili torbicu koje ne nosimo, a možda bi nekome, tko ima manje, baš uljepšale nezaboravnu večer u životu – maturalnu.

 

Upravo s tom nakanom Tea Čizmek Mesarić pokrenula je na Facebooku akciju "PROMijeni me" u kojoj maturanticama i maturantima možete donirati odjeću, obuću i modne dodatke za maturalnu večer. Ime ove hvalevrijedne akcije dolazi od riječi prom, koja na engleskom znači 'maturalna večer' i glagola promijeniti, što se odnosi na promjenu vlasnika stvari.

Prošle godine Tea je u jednoj grupi na Facebooku vidjela objavu u kojoj je jedna mama željela organizirati doniranje cipela za maturalnu večer, no kako to nije uspjelo, Tea je odlučila da će slijedeće godine ona pokušati to realizirati.

U akciji 'PROMijeni me' maturanticama i maturantima možete donirati odjeću, obuću i modne dodatke za maturalnu večer

 

Akcija "PROMijeni" me uspjela je, a Tea kaže da iz sata u sat stižu ponude za nove artikle te ih je do sada ponuđeno oko 70.

Kako ova inicijativa funkcionira? Vrlo jednostavno! Donatori pošalju fotografije predmeta koje žele donirati i te fotografije objave se na Facebook stranici PROMijeni me. Maturant/ica, komentarom kod fotografije ili u inboksu, odabere željeni predmet, a Tea onda spaja donatore i maturante kako bi donatori direktno poslali maturantima izabrane predmet/e.

Tea otkriva da je stranica zatrpana porukama, a najviše se javljaju ljudi koji žele pokloniti nekome svoje haljine, cipele, torbice, a u najnovije donacije spadaju i muška odijela te usluge šminkanja i izrade svečanih frizura.

Haljine iz hrvatskih trgovina 2019. - 9 10 modela koje svaka prava ljubiteljica haljina ima u svojem ormaru

Mala crna haljina, Zara, 229 kn 5 modela haljina koji pokrivaju baš sve prigode

Kada sam krenula u ovu avanturu, rekla sam da bih bila zadovoljna da samo jedna cura dobije haljinu ili cipele – time bi moja misija bila ispunjena. Sve iznad toga bio bi bonus koji ću rado prihvatiti, kaže Tea. Bavljenje humanitarnim radom, dodaje, donosi najljepše osjećaje.

Na početku je tu uzbuđenje kada dođe ideja što biste mogli raditi i kako to ostvariti, pa sve do sreće i zadovoljstva kada vidite plodove svoga rada. Kada se zbog nečije poruke naježite ili vam krenu suze radosnice, shvatite da se to ne može platiti novcem.

Budući da je inicijativa u početku bila usmjerena samo na odjeću i obuću, oduševilo me kada se jedna djevojka sama javila da bi poklonila dva šminkanja. To je bio jedan od trenutaka koji me ostavio bez daha, kao i onaj kada nam se javila jedna djevojka koja nema profil na Facebooku, ali ga je napravila samo da se može priključiti našoj Inicijativi, zaključuje Tea Čizmek Mesarić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju