Neki modeli, boje i uzorci haljina nikada ne izlaze iz mode. Baš zato ženski su ormari prepuni baš ovih 10 vrsta haljina.

Galerija Haljine iz hrvatskih trgovina 2019. - 9 Haljine iz hrvatskih trgovina 2019. - 4 Haljine iz hrvatskih trgovina 2019. - 5 +7 Dorothy Perkins, točkasta haljina, 259 kn

1. Mala crna haljina
Bez male crne haljine teško je zamisliti većinu ženskih ormara. Uz pomno sparivanje s modnim dodacima ova vječna klasika izvrsno se može kombinirati za dnevne i večernje prilike, a dame se u njima uvijek osjećaju kao milijun dolara.

2. Cvjetna haljina

Haljina sa cvjetnim uzorkom hit je svakog proljeća, pa tako i ovoga. Iako se na crvenih tepisima u posljednje vrijeme mogu vidjeti glamurozni večernji modeli ukrašeni cvijećem, većina žena radije će odabrati ležeran komad idealan za šoping ili izlazak na kavu s prijateljicama.

3. Maksi haljina
Maksi haljina odlična je saveznica brojnih žena. U njima se osjećamo ugodno, udobno i dotjerano, a ovisno o vrsti materijala možemo ih nositi u ljeto ili zimu.

Haljine koje vizualno stanjuju struk 2019. - 9 Od 99 kuna: 10 modela haljina koje vizualno smanjuju struk

4. Haljina sa životinjskim uzorkom
Posljednjih nekoliko sezona životinjski uzorak se vratio na velika vrata u modu. Nose se haljine jednostavnih krojeva s odvažnim uzorcima zmije, tigra, zebre i leoparda.

5. Slip haljina
Slip haljina je jedan od najsenzualnijih komada u ženskom ormaru. Riječ je o dugoj haljini s tankim naramenicama koja podsjeća na spavaćicu, a koja se obično izrađuje od delikatne svile, satena i sličnih materijala. Postala je iznimno popularna devedesetih godina prošlog stoljeća, a ove sezone opet se vratila u modu. Haljine iz hrvatskih trgovina 2019. - 11 C&A, mala crna haljina, 75 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

6. Haljina s točkicama
Haljina s točkicama je iznimno fleksibilni komad koji se ovisno o veličini uzorka može nositi u različitim prigodama. Modeli s većim točkama bolje će odgovarati u neformalnim prilikama, dok se haljine sa sitnijim uzorkom mogu nositi i u poslovnim prigodama, ili čak za večernji izlazak.

7. Haljina na preklop
Kaže se da haljina na preklop pristaje damama svih konfekcijskih veličina. Baš zato ovaj model dizajnerice Diane von Fürstenberg nikad ne izlazi iz mode. Na raspolaganju su vam mini, midi i maksi modeli u različitim bojama i uzorcima.

8. Haljina na prugice
Najbolji model za vizualno stanjivanje tijela – uz malu crnu haljinu je – haljina na prugice. Točnije, haljina s okomitim prugicama. Vodoravne prugice, pak, bolje će pristajati ženama koje žele vizualno povećati svoju siluetu.

Prugaste haljine omiljeni su komad posljednjih nekoliko sezona Povratak miljenice: 10 haljina na prugice koje laskaju svakoj figuri i skrivaju nesavršenosti

9. Košulja-haljina
Košulja-haljina je, kao što joj ime kaže, model koj izgleda poput produžene bluze. Nježno pada po tijelu, a kopča se poput košulje. Idealni je izbor za svakodnevno obavljanje sitnica po gradu.

10. Šljokasta haljina
Idete li na neku proslavu? Odjenite haljinu sa šljokicama. Ne, šljokice nisu rezervirane samo za novogodišnje blagdane. Izvrsno će se uklopiti u bilo koje večernje svečano događanje.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte 10 svevremenskih modela haljina koja svaka trendseterica ima u ormaru, a koje smo pronašli u hrvatskim trgovinama i na popularnim webshopovima.

10 proljetnih modela cipela s visokom potpeticom u kojima noge izgledaju mrak Bež cipele iz hrvatskih trgovina 2019. - 6 Bež cipele iz hrvatskih trgovina 2019. - 5 Bež cipele iz hrvatskih trgovina 2019. - 10 +7 Bež cipele iz hrvatskih trgovina 2019. - 11

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju